Ülkemizde de yaygın olarak hala kullanılmaya devam şöförlü araç hizmeti sunan eden UBER, yine Türkiye’de hizmet veren Careem ile ortaklık kurarak kullanım alanını genişletmeyi planlıyor.
Özellikle hisseleri için çalışmaları başlayan UBER, hisse alımında sıkıntı yaşaması dahilinde Careem'i tamamıyla satın almayı düşünüyor.
İki şirket henüz ön görüşme aşamasındalar. Eğer her iki tarafta anlşaır ve imzalar atılırsa, Careem'in ülkemizde verdiği hizmetler de bir sorun oluşturacak mı merak konusu. Bildiğiniz üzere UBER artık ülkemizde yasaklı ve müşterilere de bu konuda ağır cezai işlemler uygulanabiliyor yer yer.
UBER, daha önce gerçekleştirdiği satışlarda Güneydoğu Asya, Rusya ve Çin'deki hizmetlerini rakiplerine devretmiş ve küresel iş anlayışında satışla ilgili defteri kapattığını açıklamıştı. UBER’in Careem’in çoğunluk hissesini alamaması halinde tüm şirketi alıp, Careem adı ile hizmet vermesine devam ettirmesi de ihtimaller dahilinde.
Careem ağırlıklı olarak Ortadoğu ülkelerinde hizmet veriyor
Careem şu anda 10 ülkede ve 70 farklı şehirde hizmetlerine devam ediyor. Şirket, hizmet verdiği ülkelerin büyük bir bölümünde pazar lideri konumunda. UBER ise 58 ülkede ve 300 farklı şehirde hizmet veriyor. UBER, sektörde küresel liderlik gösteriyor.