• BIST 9480.09
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

TÜSİAD DEİK kurucu üyeliğinden ayrıldı

TÜSİAD DEİK kurucu üyeliğinden ayrıldı
DEİK'ten yapılan yazılı açıklamada, "TÜSİAD 21 Aralık 2016 tarihinde DEİK Kurucu Kuruluş Üyeliği Statüsü'nden kendi isteğiyle ayrılmıştır" denildi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) DEİK Kurucu Kuruluş Üyeliği Statüsü'nden kendi isteğiyle ayrıldığını, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ise (TOBB) DEİK'in kurulduğu tarihten bu yana Kurucu Kuruluş Üyeliği Statüsünü ve DEİK Yönetim Kurulundaki görevlerini sürdürdüğünü bildirdi.

DEİK tarafından yapılan açıklamada basın yayın organlarında çıkan "TÜSİAD'ın DEİK'in Kurucu Kuruluşları arasından çıkarıldığı ve TOBB'un yeniden Kurucu Kuruluşlar arasına alındığı" yönündeki haberler hatırlatıldı.

Açıklamada, "TÜSİAD 21 Aralık 2016 tarihinde DEİK Kurucu Kuruluş Üyeliği Statüsü'nden kendi isteğiyle ayrılmıştır. Aynı zamanda TOBB ise, DEİK'in kurulduğu tarihten bu yana Kurucu Kuruluş Üyeliği Statüsünü ve DEİK Yönetim Kurulundaki görevlerini sürdürmektedir. Bu vesileyle TOBB başta olmak üzere tüm Kurucu Kuruluşlarımıza süregelen destekleri için teşekkür ederiz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz." ifadelerine yer verildi.

TÜSİAD'ın açıklaması

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) kurucu üyeliğinden kendi isteğiyle ayrıldığını duyurdu.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamada, TÜSİAD'ın DEİK kurucu üyeliği ile ilgili olarak bugün bazı basın yayın organlarında doğru olmayan bilgi ve yanlış ifadelere yer verildiği belirtilerek, derneğin kendi isteğiyle DEİK kuruculuğundan ayrıldığı ifade edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"28 Şubat 2015 tarihinde yayınlanan yönetmelik ile DEİK’in yapısının değiştirilmesinin ardından, TÜSİAD kendi tercihi doğrultusunda kurucular arasında yer almamak gayesi ile DEİK Yönetmeliği’nin derneğimizle ilgili hükümlerinin iptali için, Danıştay nezdinde dava açmıştır. Dava sonucunda, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından DEİK Yönetmeliği’nin derneğimizi bağlayan hükümlerinin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir. 

Bu çerçevede TÜSİAD, tamamen kendi talebi doğrultusunda gerek yönetimsel nitelikte, gerekse mali nitelikte olan yükümlülüklerini nihayete erdirerek kurucular arasından ayrılmıştır. Ekonomi Bakanlığımızın DEİK’in yeni yapılanmasındaki davetine müteşekkir olmakla birlikte, iş dünyasını temsil eden gönüllü bir sivil toplum kuruluşu olarak, TÜSİAD'ın ulusal ve uluslararası düzeylerdeki konumu, yeni resmi yapısı ile DEİK'in üyesi olmamak yönünde karar almamıza temel teşkil etmiştir."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak'ın açıklaması 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "TÜSİAD'ın DEİK kurucu üyeliğinden, yönetim kurulundan neden çıkarıldığını tahmin etmek için kahin olmaya gerek yok. TÜSİAD, OHAL'in iş dünyasına yönelik yarattığı olumsuzlukları ve verdiği zararları anlatıyor, normalleşme, demokratikleşme çağrısı yapıyordu. Çünkü OHAL altında bir Türkiye imajıyla, iş adamlarının iş yapamaması, yeni yatırımlara yönelmemesi, önünü görememesi, yabancı yatırımcıların Türkiye'den uzaklaşması ana sorun olarak ortada duruyor. TÜSİAD'ın da dediği budur. Bu çok rahatsızlık yaratmış olmalı ki, DEİK'i alt üst ettiler. Demokrasi ve hukuk çağrısından bile rahatsızlık duyulan noktaya gelinmesi, Türkiye için vahim bir tablodur." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim