Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) internet sitesinde yer alan açıklamada, yurt içi üretimin, yurt içi talebi karşılama derecesinin 2014-2015 piyasa döneminde tarla ürünlerinde en yüksek yüzde 101,4 ile pamukta (çiğit) gerçekleştiği kaydedildi. Yeterlilik derecesinin sebzelerde en yüksek yüzde 126,2 ile taze soğanda, meyvelerde ise yüzde 720,6 ile incirde gerçekleştiği ifade edilen açıklamada, bunun, önemli bitkisel ürünlerden buğdayda yüzde 89,2, nohutta yüzde 96,5, şeker pancarında yüzde 100, elmada yüzde 130,7 ve domateste yüzde 110,8 olarak hesaplandığı kaydedildi.
Uluslararası Gıda Politikaları Araştırma Enstitüsünün, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) katkılarıyla hazırladığı 2015 Küresel Açlık Endeksi'ne de yer verilen açıklamada, söz konusu verilerde, dünyadaki 795 milyon kişinin sağlıklı, aktif bir hayat sürmek için yeterli yiyeceğinin bulunmadığı, bunun da yaklaşık her 9 kişiden birine karşılık geldiği bildirildi. Açlıkla mücadele eden insanların büyük çoğunluğunun gelişmekte olan ülkelerde yaşadığına ve dünya nüfusunun yüzde 13,5’inin yetersiz beslendiğine işaret edilen açıklamada, Türkiye'nin ise açlık endeksinin 5'in altında, yani "düşük" olan ülkeler kategorisinde yer aldığı ifade edildi.