• BIST 9977.94
  • Altın 3091.272
  • Dolar 35.4118
  • Euro 36.3931
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara 3 °C

TIRSAN robotik sistemlerle kapasitesini artırdı

TIRSAN robotik sistemlerle kapasitesini artırdı
TIRSAN, kullandığı robotik sistemlerle üretimde verimlilik ve kapasite artışı yakaladı. İşçi Sağlığı ve Güvenliği ile çevreci duruşuyla sektöre örnek olan TIRSAN, otomasyon sistemleri ile verimliliğini de artırdı.

Sürdürülebilirlikte treyler sektörünün öncüsü TIRSAN, üretim teknolojilerine yaptığı yatırımlarla önemli adımlar atmaya devam ediyor. 2009 yılında Türkiye’nin ilk Ar-Ge merkezini kuran, Endüstri 4.0 prensipleri doğrultusunda kurguladığı ikinci Ar-Ge merkezini 2019 yılında devreye alacak olan TIRSAN, üretim teknolojilerinde robotik sistemleri devreye aldı. TIRSAN, 2017 yılı sonunda treyler şasi boyahanesi astar ve sonkat boya kabinlerinde robotik boyama sistemini kullanmaya başladı. Otomasyon düzeyi yüksek kataforez boya kaplama tesisini daha önce faaliyete geçirerek sektörde bir ilki yapan TIRSAN, bu yıl içerisinde otonom (birincil) bakımlarını tüm ekipmanlar için devreye alıp TPM’de önemli bir safhaya gelmiş olacak. Ayrıca üzerinde çalışılan bir yazılım ile ekipman verimliliklerinin (OEE) arttırılması ve gerçek zamanlı raporlamalar oluşturulacak. 

TIRSAN, Ar-Ge merkezinde tüm ürünlerini, nakliyecilerin rekabet gücünü artırmak ve uluslararası arena da onlara avantaj sağlamak için geliştiriyor. TIRSAN’ı kendi evi gibi gören nakliyeciler, her türlü ihtiyaçlarına cevap alabileceklerini biliyorlar. 41 yıldır devam eden işbirliği TIRSAN ailesini büyüterek geliştirirken, her iki tarafın da geleceğe daha güvenli bakmalarını sağlıyor. 

Ar-Ge süreçlerinden başlayarak, üretim planlama, tedarik zinciri ve üretim proseslerinin bir sistem aracılığıyla kendi aralarında iletişimde olmasını sağlamayı hedefleyen TIRSAN, bu yolculukta üründen üretim proseslerine kadar geleneksel yöntemler yerine çevre ile uyumlu olan modeller üzerinde çalışıyor. TIRSAN, aynı zamanda kaynak verimliliği ve kabiliyetlerini artırmak için hem müşterileri hem de iş partnerleri ile entegrasyon sağlayarak,  tüm süreçleri kapsayan bir yaklaşımla gerçekleşmesi için çalışmalar yürütüyor.

ROBOTİK BOYA SİSTEMİ İLE VERİMLİLİK ARTTI

TIRSAN Treyler İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yılmaz TIRSAN’ın sürdürülebilir kalkınma hamlesi doğrultusunda üretim teknolojilerine yaptığı yatırımların devam ettiğini söyledi. Yılmaz, “2017 yılı sonuna doğru, treyler şasi boyahanemizde astar ve sonkat boya kabinlerinde slider hareketli robottan oluşan, otomatik boya hazırlama ve dozajlama otomasyonları ile entegre çalışan robotik boya sistemimizi devreye aldık. Bu yatırımdaki amacımız, verimliliğimizi, ürün kalitemizi arttırıp sürekliliği sağlamaktı ve başardık da.  İşçi Sağlığı ve Güvenliği ve çevresel konularındaki gelişimimizi devam ettirmek istiyoruz. Ayrıca kurduğumuz otomasyon düzeyi yüksek olan yüzey işlem ve kataforez boya kaplama tesisimiz ile kalite ve teknoloji anlamında da ön palana çıkıyoruz.

Çevre yatırımı için örnek olan 440 m3/gün kapasiteli biyolojik ve kimyasal entegre atık su arıtma tesisimizin sektöründe yarattığı farkı güzel bir örnek oluşturuyor” dedi. 

TEKNOLOJİK YATIRIMLAR ÜRETİME POZİTİF YANSIDI

Bu yatırımlarla, hem üretim verimliğinde, hem üretim kapasitesinde artışlar yaşandığını söyleyen, Yılmaz, sürdürülebilirliğin en büyük ölçütlerinden olan İşçi Sağlığı ve Güvenliği ile Çevre konularında da örnek ilerlemeler kaydettiklerini belirtti. Ahmet Yılmaz, teknolojik yatırımların üretim proseslerine yansımasını ise şöyle anlattı: “Yaptığımız yatırım ve çalışmalarımız sonucu boya prosesimizde kullanılan araç başı boya tüketim miktarında manuel uygulamaya göre %45 oranında verimlilik artışı elde ettik. Boyahanemizde kurulan robot otomasyon sistemi ile ERP sistemleri arasındaki iletişimi sağlayarak endüstri 4.0 prensipleri kapsamında çalışmaya da başlamış bulunmaktayız. Robotik otomasyon sistemimiz tip tanımları ve renk bilgilerini işletmemizde kurulu olan ERP sistemi ile haberleşerek gerekli boyama işlemlerini otomatik gerçekleştirerek endüstri 4.0 çalışmalarımızda yerini aldı.” 

OTONOM BAKIM 2018’DE DEVREYE GİRECEK

TIRSAN’ın sorunsuzluğa büyük önem verdiğini ve bunun için sürekli bir gelişim içinde olduğunu kaydeden Yılmaz, “ERP sistemimize ait kalite modülleri ile üretim kalite verileri analiz edilerek gelişim sürekliliğini sağlıyoruz. TPM kapsamında ekipmanlar için devreye aldığımız kestirimci ve önleyici bakım sistemleri ile hat duruşlarımızı önledik. Ayrıca 2018 yılında otonom (birincil) bakımlarını tüm ekipmanlarımız için devreye alıp TPM’de önemli bir safhaya gelmiş olacağız. 2018 yılı için üzerinde çalıştığımız bir yazılım ile ekipman verimliliklerinin (OEE) arttırılması ve gerçek zamanlı raporlamaların oluşturulmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

TIRSAN STANDARTLARIN İLERİSİNDE

TIRSAN, üretimden satış sonrası hizmetlere ve çevresel etkilere kadar istenen standartları tam olarak karşılayarak müşterilerine, çalışanlarına ve çevreye karşı sorumluluğunu tam olarak yerine getirmek için istenen standartların çok daha ötesinde hizmet sunmaktadır. 

ISO 9001:2015 Kalite, ISO 14001 Çevre, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti, ISO 27001 Bilgi Güvenliği, ISO 3834-2 kaynak yapılabilirlik belgelerine sahip olan TIRSAN, yönetim sistemleri şartlarını yerine getirerek üretim yapan global bir şirkettir. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim