• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

TIRSAN, Avrupa’nın en büyük Low-Bed üretim tesisini açıyor

TIRSAN,  Avrupa’nın en büyük Low-Bed üretim tesisini açıyor
TIRSAN, Adapazarı'nda Avrupa’nın en büyük Low-Bed üretim tesisi olacak yeni fabrikasının temellerini attı. 18 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçecek yeni tesiste tek vardiyada bin 250, çift vardiyada yıllık 2 bin 500 adet low-bed üretilecek.

Sektörünün en büyük yatırımcısı TIRSAN, yatırıma doymuyor. TIRSAN yeni bir yatırımla Avrupa’nın en büyük Low-Bed üretim tesisi olacak fabrikasının temellerini 28 Nisan’da Adapazarı üretim tesislerinde attı. Temel atma törenine; TIRSAN Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, TIRSAN Treyler İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yılmaz, UND İkinci Başkanı Şerafettin Aras, UND Başkan Yardımcıları Cavit Değirmenci ve Murat Baykara, UND Genel Sekreteri Nagihan Soylu, UND Yönetim Kurulu Üyelerinden Ergün Bilen,  Memik Hilmi Taner, Vedat Tutu, Abdullah Özer, Ağır Nakliyeciler Derneği (AND) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Erdoğan ve Türkiye’nin önde gelen uluslararası nakliye firmalarının sahipleri ve yöneticileri katıldı.

TIRSAN’IN BÜYÜKLÜĞÜ BUGÜN DE YARIN DA SÜRECEK

Temel atma töreninde konuşan TIRSAN Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, TIRSAN'ın Avrupa’da en büyük 4’üncü, dünyada en büyük 11’inci treyler üreticisi olduğuna vurgu yaptı. “Bugün benim en önemli günlerimden biri.” diyen Nuhoğlu, TIRSAN olarak 41 yıldır hizmet sunduklarını, sektördeki bu bilgi birikimi ve kazanımları hiçbir zaman sektör dışına taşımadıklarını söyledi. 

TIRSAN’ın 1991 yılında Adapazarı’nda üretime geçmesinin ne kadar isabetli bir karar olduğunun altını çizen Nuhoğlu, “1991 yılında iyi ki Adliyeköy’e, iyi ki Karaçam’a gelmişim, İyi ki bu yörenin insanları ile işbirliği geliştirmişim. Hepsinden önemlisi burada; çalışanlarımızla, yan sanayicilerimizle ve tedarikçilerimize öyle bir hava oluşturduk ki bu karşılıklı güç bizi inanılmaz bir aile yaptı. Hep birlikte yolumuza büyük bir sevgi ve saygı içinde yürüyoruz.” dedi.

HER GÜN 34 ARAÇ İHRAÇ EDİYORUZ

TIRSAN olarak bugün itibariyle 78 milyon Euro’luk bir yatırama imza attıklarını söyleyen Nuhoğlu, Adapazarı tesislerinde her gün 34 araç üreterek yurt dışına ihraç ettiklerini ve 27 Nisan itibariyle toplam 2.701 aracı ihraç ettiklerini belirtti. Nuhoğlu, 2018’de 200 milyon Euro’luk ihracat rakamına ulaşacaklarını söyledi. Bu başarıya TIRSAN’ı bağrına basan Sakarya ile ulaşacaklarını kaydeden Nuhoğlu,  başarıya ulaşmalarında destek veren herkese teşekkür etti. 

Nuhoğlu, “Bütün bunları, önce bize güvenen müşterilerimizle, sonra çalışanlarımızla ama hepsinden önemlisi kamunun Ar-Ge destekleriyle, yatırım teşvikleriyle, Eximbank destekleriyle, ihracat kredileriyle yaptık. Türkiye’nin önünü açmak vizyonuyla hareket etmek ve bu açılımları yapmak çok önemliydi.” dedi.

TÜRKİYE VE DÜNYA İÇİN ÜRETİYORUZ

TIRSAN başarısının tesadüf olmadığına vurgu yapan Çetin Nuhoğlu, “Biz geçici değiliz. Biz bu ülkenin topraklarından çıktık. Bu ülkenin insanları için üretiyoruz ama aynı zamanda İtalya, Rusya, Kore için de üretiyoruz. Bütün insanlık için üretiyoruz. Ama Türk insanının katma değeri ile üretmek istiyoruz. Eminim ki, özellikle kaynakları yarattığımız zaman bunu Türkiye’ye transfer ettiğimiz zaman gerçek zenginliği o zaman yaşayacağız. Coğrafyamız ve ekonomik ilişkilerimiz çok önemli. Bütün bunları yaparken de beraber olmak çok önemli.” İfadelerini kullandı.  

KAPILARI AÇTIK DÜNYA MARKASI OLDUK

TIRSAN’ın 1998 yılında, Almanya’ya gittiğinde Türk firması olarak orada araç satamadıklarını belirten Nuhoğlu, karşılaştıkları zorlukları şu sözlerle aktardı: “2002 yılına kadar araç satamadık.  ‘Türk firmasısın, kaliteni biliyoruz ama ben kendi markamı alırım kendi markamı kullanırım’ dediler. Onun için o tarihte Kässbohrer’i aldık. Yetmedi 2003 yılında Talson’u satın aldık, yetmedi. 2007 yılında Hendricks’i satın aldık. Bugün Kässbohrer markasıyla Almanya markasıyla oradayız. Hiç kimse dönüp de bize ‘sen Türk’sün demiyor sen benim markamsın’ diyor.”

TIRSAN BUGÜN DE YARIN DA ÜRETMEYE DEVAM EDECEK

TIRSAN’ın sektöre karşı sorumluluğu ve liderliğine yönelik açıklamalar yapan Nuhoğlu, “Ömrüm boyunca hep sunu savundum: Hiç kimse benden iyi olamayacak, hiç kimse benden kaliteli olamayacak, hiç kimse benden daha iyi hizmet sunamayacak. Bu sözü şahsım adına veriyorum, ama arkamdaki güçler sizlersiniz, benim değerli dostlarım ve üretim arkadaşlarımsınız, değerli çalışma arkadaşlarımsınız. O anlamda net mesajım şudur: Ne yaparlarsa yapsınlar Tırsan ister benimle ister bensiz; üretecektir, hizmet sunacaktır, kalite sunacaktır, ilişki sunacaktır. Bunu ömrüm boyunca bütün ekip arkadaşlarımla yapmaya söz veriyorum.” şeklinde konuştu.

18 MİLYON EURO’LUK YATIRIM YAPILDI

TIRSAN Treyler İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yılmaz açılışta yaptığı konuşmada yeni tesis ile ilgili bilgiler verdi: “Endüstri 4.0 prensiplerine göre yapılan fabrikamız tam otonom konveyör hattında, RFID ve barkod teknolojileri kullanarak, robotlu kaynaktan, otomatik kumlamaya, robotlu boyama ile en verimli şekilde en kaliteli ve dayanaklı Low-Bed’leri üretecek.” dedi. Yılmaz, sektörün ilk Ar-Ge Merkezini 2009 yılında kuran TIRSAN’ın, o günden bu yana KTL ve konveyörlü üretim ve robotik teknolojiler başta olmak üzere bu kampüse 53 milyon Euro yatırım yaptığını söyledi.  

Low-Bed için toplam 18 milyon Euro yatırım yapılacağını aktaran Yılmaz şunları söyledi: “6 ay önce TIRSAN olarak TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi’nde 2. Ar-Ge yatırımımızı başlatmıştık. Bu ikinci Ar-Ge Merkezi için de toplam 12 milyon Euro yatırım yapacağımızı belirtmiştik. Şu an toplam 30 milyon euroluk yatırımı bir anda devam ettiriyoruz.

Temelini attığımız bu ek fabrikada üreteceğimiz yeni nesil Low-Bed’ler Ar-Ge merkezimizde 8 milyon kilometreye eşdeğer ömür testi ve 1 milyon kilometreye eşdeğer dayanım testlerinden geçecek. ATP TİP Onay Testleri konusunda TSE ve bakanlıkça yetkilendirilmiş ilk kuruluşuz. Hafif ve ağır ticari sınıftaki tüm frigorifik araçların tip testleri bu kampüste yapılacak. Alanında ilk olan treyler boya robotlarını devreye aldık.

Yeni nesil Low-Bed fabrikamız bu alandaki üretim teknolojilerinin tamamını tek bir fabrika çatısı altında topladığımız yeni yatırımımızdır. Low-Bed treyler ürün çeşitliliğimizin en fazla olduğu ürün ailesidir.”

EKİM AYINDA AÇILACAK

Ahmet Yılmaz, tesisin Ekim 2018’de devreye gireceğini belirterek, “Metalizasyon çinko telinin eğriltme yöntemi ile istenen yüzeye sprey yöntemi ile atılması ve aşınmaya karşı muazzam bir dayanıklılık sağlıyor. Kataforez tesisimiz ile paslanmaya karşı mukavemet elde ederken metalizasyon tesisimizle de aşınmaya karşı Low-Bed treylerlerimizi çok farklı bir kalite seviyesine getireceğiz. Yine konveyör geçişli sistem ve boya teknolojileri kısmı olacaktır. Toplam tesis 60 bin metrekare alanı kuruludur. 300 kişi istihdam edilecektir. Tek vardiyada 1250 çift vardiyada 2 bin 500 adet low-bed üreteceğiz. Avrupa’nın en büyük low-bed fabrikası olacak. Burada yapacağımız Low-Bed’leri 55 ülkeye ihraç edeceğiz.” dedi.

HER YERDE TIRSAN VAR

TIRSAN Low-Bed temel atma törenine katılan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yaptığı konuşmada TIRSAN’ın karayolu taşımacılığındaki yerine vurgu yaptı. “Türkiye’de karayoluna çıkıp da TIRSAN markasını görmeyen yoktur. Bundan daha da önemlisi Avrupa yollarında ve dünyanın birçok yerinde TIRSAN ve Kässbohrer markasına rastlamamak mümkün değil” diyen Balkanlıoğlu, “Sakarya’daki bu tesisler değer üretiyor, bizlere kaynak yaratıyor ve işçilerimizin alın teriyle katma değer üretiyor. TIRSAN Ar-Ge merkeziyle 200’ün üzerinde patente sahip. Hiç olmayan bir şeyi ticaret alanına sokuyorlar. Birilerini tekrar etmiyorlar ve bilinmeyen bir şeyi ortaya koyuyorlar ve bunu ticari anlamda pazarlanabilir bir değer haline getiriyorlar” dedi.

TIRSAN’ın elde ettiği gücün ülke gücü olarak görüldüğünü ve böyle başarılı firmaların yanında olmak için talimat aldıklarını aktaran Vali Balkanlıoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız biz il valilerine; iş adamlarımızı bizzat yerlerinde ziyaret etmemizi, onları dinlememizi, onların herhangi bir sorunlarında yanlarında olup, bürokratik sorunlarını çözmeye yardım etmemizi, hatta bizi aşan bir durum olduğunda kendilerine iletmemizi istedi. Çünkü bu insanların gücü, aslında bizim, hepimizin gücü.” şeklinde konuştu.

temel-atma-(1).jpgtemel-atma-(1)-1.jpgtemel-atma-(5).jpgtemel-atma-(3).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim