• BIST 9977.94
  • Altın 3091.272
  • Dolar 35.4118
  • Euro 36.3931
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara 3 °C

Termal turizmde 15 milyar dolar gelir hedefleniyor

Termal turizmde 15 milyar dolar gelir hedefleniyor
Termal kaynak zenginliği açısından Avrupa'da ilk, dünyada 7'nci sırada gösterilen Türkiye'nin "termal kentler" sayesinde bu sektörden elde edeceği kazancın 15 milyar dolar seviyesine çıkabileceği belirtildi.

Kaplıca Talasso ve Kür Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Genel Sekreteri Dr. Ilgaz Nacakoğlu yaptığı açıklamada, bin 100'e yakın termal kaynağı, 264 ruhsatlı kaplıca tesisi ve 500 civarında termal su imkanı bulunan Türkiye'nin dünyada termal zenginlik anlamında iddialı bir ülke olduğuna işaret etti.

Termal turizme yönelik yatak kapasitesinin artması ve tesislerin cazip kampanyalarıyla kaplıcalardan faydalanan nüfusun hızla arttığını ifade eden Nacakoğlu, "Hamam kültürüyle tanınan bir toplum olarak atadan kalma bir zenginlik olan kaplıca şifası bir süre öncesine kadar unutulmuştu. Modern tıbbın gelişimiyle insanlar hastanelerle, ilaçlarla tedaviyi seçtiler. Fakat son yıllarda doğal tedavi unsurları yine öne çıktı. İnsanlar hasta olmamak, hastalıklardan daha az etkilenmek ve mevcut hastalıklarının tedavisi için şifalı sulardan yararlanmaya başladı." dedi.

Kaplıcalardan faydalanma yaşının düştüğünü, insanların artık sadece tedavi değil stres atmak, dinlenmek için de kaplıca merkezlerini tercih ettiğini dile getiren Nacakoğlu, yaz turizmiyle iddialı bölgelerdeki tesislerin hizmete soktuğu SPA merkezlerinin de ilgi gördüğünü aktardı.

"Birkaç sene içinde çok daha iyi bir yerde olacağız"

Afyonkarahisar ve Pamukkale'nin bu konuda aldığı mesafenin memnuniyet verici olduğunu, Bursa ve İzmir'de de çalışmalar olduğunu dile getiren Nacakoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Son dönemde hükümetimizin de bu konuda destekleri var. Bu konudaki yönetmeliğin de çıkmasıyla umuyorum ki önümüzdeki birkaç sene içinde çok daha iyi bir yerde olacağız. Avrupa’nın en fazla termal kaynağına sahip ülkemizin kaplıca turizminden yılda 15-20 milyar dolar kazanması işten bile değil. Bunun için termal tesisler değil termal kentlerin kurulması lazım. Afyon ve Pamukkale bu konuda çok yol aldı. Bursa ve İzmir de çalışıyor. Umuyorum ki önümüzdeki birkaç sene içinde çok daha iyi bir yerde olacağız."

Nacakoğlu, son dönemde termal suyu bulunan otellerin farklı tedaviler için yurt dışından hasta ağırlayan hastaneler ve tıp merkezleriyle anlaşma yaptığını, tedavi paketleri içine kaplıca olanaklarını da eklemeye başladığını bildirdi.

Bu sayede örneğin göz ameliyatı için gelen bir turistin tetkikler veya ameliyat sonrası nekahat sürecini termal otelde geçirebileceğini ifade eden Nacakoğlu, bu anlaşmaların sayısının çoğalarak Türkiye'yi sağlık turizmindeki gücünü daha etkin kullanır hale getirebileceğine inandığını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim