Şehir hayatının gürültüsü ve stresinden uzaklaşmak isteyenler, Kapadokya bölgesindeki ekolojik turizm alanlarında doğayla iç içe vakit geçirip, organik ürünler tüketiyor.
Nevşehir'in Avanos ilçesinde konuklarına bu alanda hizmet sunan otelde tatilciler, hem tarlada çalışarak toprakla haşır neşir oluyor hem de organik ürünleri tüketme imkanı buluyor. Müşteriler, otelin yanı başındaki yaklaşık 12 bin metrekare tarım alanında çapa yapıyor, bahçe sulayıp, kollarında sepetle dallarından ürünleri topluyor.
Ağaçlar arasına kurulan ahşap masa ve yer minderlerinde dinlenen konuklar, gürültü ve teknolojik cihazlardan uzakta kitap okuyarak vakit geçirebiliyor.
"2009'dan bu yana da sertifikalı organik tarım yapıyoruz"
Otelin sahibi Osman Yüksel, konukları için ilçedeki bağlık arazide doğal güzellikler arasında aile ortamı oluşturduklarını söyledi.
Önceleri bölgeye küçük bir ev yaptığını dile getiren Yüksel, "Böylelikle burada organik tarım çalışmaları başlamış oldu. Daha sonra bu işin artık profesyonelce yapılması gerektiği inancıyla bir organik tarım şirketi kurarak, sertifikasyona başvurdum. 3 yıl içinde organik sertifikalı çiftlik ve tarım arazileri sahibi olduk. 2009'dan bu yana da sertifikalı organik tarım yapıyoruz." diye konuştu.
"Gel, reçelini, pekmezini, turşunu burada yap" projesi
Otelin 16 kişilik kontenjanı bulunduğunu, hedeflerinin ise mekanı sakinlik ve ortamı muhafaza ederek tatil köyüne dönüştürmek olduğunu anlatan Yüksel, "Bu projede, herkesin hoşuna gideceğini düşündüğüm bir aktivite olacak. 'Gel, reçelini, pekmezini, turşunu burada yap' şeklinde olacak. Bu projenin de organik tarıma yeni bir yol açacağını tahmin ediyorum." dedi.
Yüksel, Kapadokya bölgesinde ekolojik turizm anlayışına uygun alanların çokça olduğunu ifade etti.