Sudanlılar, doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürel yakınlık ve iki ülke arasındaki iyi ilişkiler dolayısıyla son yıllarda tatil için rotalarını Türkiye'ye çevirdi.
Sudanlı turistler "İslami çizgilerle Avrupai atmosferi bir arada sunan ülke" olarak nitelendirdikleri Türkiye'ye her yıl daha fazla ilgi gösteriyor.
Sudanlılar kendilerini Türkiye'de güvende hissediyor
Yaz tatilini temmuz ayında İstanbul'da geçiren Sudanlı Muhammed Emin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dini, duygusal ve kültürel yakınlık, Sudanlıların Türkiye'yi ziyaret etmesindeki en büyük sebepleri oluşturuyor." dedi.
Emin, Türkiye'nin Avrupa ülkesi olarak görüldüğünü belirterek, "Türkiye'nin altyapısı çok iyi, otelleri lüks ve fiyatlar makul. Bu yüzden Sudanlılar sadece burayı tercih ediyor." ifadelerini kullandı.
Sudanlıların Türkiye'de kendilerini güvende hissettiklerini söyleyen Emin, bunun tüm turistlerin tatillerini Türkiye'de geçirmeleri için belirleyici bir unsur olduğunu belirtti.
"Büyüleyici manzaraların tadını çıkarıyoruz"
Sudan'daki seyahat acenteleri talepleri karşılayabilmek için Türkiye'ye yoğun seferler düzenliyor.
BİK Seyahat Acentesi Müdürü Ule Sidi Cabir, Sudanlıların son zamanlarda ortak bağlardan dolayı Türk şehirlerini tercih ettiğini söyledi.
Cabir, "Şu anda İstanbul'a birçok sefer gerçekleştiriyoruz ve şehrin büyüleyici manzaralarının tadını çıkarıyoruz." diye konuştu.
Türkiye'nin Sudanlıların en çok tercih ettiği ülke olduğunu belirten Cabir, en çok rağbet olan şehirlerin başında İstanbul ve İzmir'in geldiğini aktardı.
Acentenin vize yetkilisi Mihad Kemal ise yeni evlenen Sudanlıların balayı için Kapadokya, Antalya ve İstanbul'u tercih ettiğini belirtti.
Kemal, Sudanlı iş adamlarının da kumaş, perde, elbise ve gümüş ithal etmek için sürekli Türkiye'yi ziyaret ettiğini aktardı.
Türkiye, Sudanlıların ilk rotası
Zamil Seyahat Acentesi'nden Rıza el-Faluci ise Türk gelenek ve kültürünün İslami bir karaktere sahip olmasının yanında yemeklerinin çeşitliliği ve zenginliğinin de Türkiye'yi Sudanlıların ilk rotası haline getirdiğini belirtti.
Her yıl yaklaşık 400 kişinin kendi acentesi aracılığıyla Türkiye'yi ziyaret ettiğini aktaran Faluci, sayının giderek artmasını beklediklerini kaydetti.