• BIST 9977.94
  • Altın 3091.272
  • Dolar 35.4118
  • Euro 36.3931
  • İstanbul 3 °C
  • Ankara -3 °C

Sertrans Logistics'ten Ar-Ge atağı

Sertrans Logistics'ten Ar-Ge atağı
Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş, ''Lojistik şirketleri yeni teknolojiler ve inovasyonla kendilerini geliştirmezse, bu durum tedarik zincirlerinin entegre olamamasına yol açacak ve Sanayi 4.0 devrimini sekteye uğratacaktır'' dedi.

Sanayi 4.0 çevresinde gelişen değer zincirleri doğal olarak lojistik sektöründe de dönüşümü tetikledi. Başarılı bir Sanayi 4.0 yolculuğu için lojistik şirketlerine önemli görevler düştüğüne dikkat çeken Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş, ''Lojistik şirketleri yeni teknolojiler ve inovasyonla kendilerini geliştirmezse, bu durum tedarik zincirlerinin entegre olamamasına yol açacak ve Sanayi 4.0 devrimini sekteye uğratacaktır'' dedi.

Pek çok sanayi kuruluşu Sanayi 4.0 uygulamaları konusunda yol almaya başladı. Bu yolculuğun ancak tüm paydaşların katkısıyla başarılabileceğini söyleyen Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş şöyle konuştu:

''Türkiye’nin küresel rekabetçiliği için sadece sanayi kuruluşlarının çabası yetmez. Değer zincirindeki tüm aktörler birbirine bağlı şekilde ve uyumla  çalışmalı. Başarılı bir Sanayi 4.0 yolculuğu için sanayinin en büyük paydaşlarından olan lojistik şirketlerine önemli görevler düşüyor. Sertrans Logistics olarak Sanayi 4.0 ihtiyaçları çerçevesinde gerekli yatırımları yapıyor, Sanayi 4.0’ı tetikleyen teknolojileri yakından takip ediyoruz'' dedi.

Ar-Ge merkezi için resmi başvuruyu tamamladı

Sertrans olarak Sanayi 4.0 kapsamında inovasyon ve dijital dönüşüm temelli Ar-Ge çalışmalarına çok önem verdiklerini ifade eden Nilgün Keleş, '' Şirketimizin süreçlerini dijitalize etmeyi, yepyeni teknolojik ürünler ortaya koyarak sektör bağımsız katma değerli işler yapmayı hedeflediğimiz Ar-Ge merkezimiz için 28 Nisan’da resmi başvurumuzu tamamladık.  'Akıllı fiyatlandırma sistemi', 'artırılmış gerçeklik üzerinden süreç yönetimi', 'dinamik bütçelendirme sistemi', 'entegrasyon framework' ve depoda kendi kendini yöneten cihazlar, treyler takip sistemleri, yüz tanıma sistemi, otomasyon sistemleri, sesli ürün toplama sistemleri gibi benzeri ileri uygulama projeleri ile başvurumuzu yaptık.  Dosya değerlendirmesi ve hakem atamalarının ardından başvurumuzun Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmasıyla yapacağımız çalışmalar; geleceğin Sertrans'ını yaratmada en büyük gücümüz olacak'' dedi.  
İnovasyon ve dijitalleşme çalışmalarının yürütüleceği Sertrans Ar-Ge Merkezi sayesinde  müşterilerine daha fazla rekabet gücü ve maliyet avantajı sunacaklarını belirten Keleş, Ar-Ge merkezinde başlangıç olarak 25 uzman ve mühendisin çalışacağını, 2017 yılının sonuna kadar toplam 40 kişiye istihdam sağlanacağını söyledi. 

Keleş şunları ekledi: “Dünya devi pek çok markayla çalıştığımız için, hizmet verdiğimiz sektörlerin iç dinamiklerini, gelecekte oluşacak lojistik ihtiyaç ve beklentilerini çok iyi biliyor, daima müşteri odaklı, çözüm odaklı yaklaşım prensibiyle hareket ederek bu ihtiyaçlara bire bir karşılık gelen en kapsamlı lojistik çözümleri çok hızlı ve hatasız şekilde hayata geçiriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz teknoloji ve alt yapı yatırımlarımızla dünyaca bilinen pek çok markaya hizmet veriyoruz. Özellikle e-lojistikte geliştirdiğimiz özgün ileri teknolojik uygulamalarımızla sektörümüze öncülük yapar hale geldik ve kısa süre önce Yılın Lojistik Şirketi Ödülü’nü aldık. Yarattığımız fark ile büyümeye devam edecek, yenilikçi iş modelleri ile beklentileri aşacak ülkemizin kalkınmasında üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle Sertrans'ı geleceğe taşıyacağız.'' 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim