Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı adına hepsi profesörlerden oluşan özel bir ekibin denetlemelerde bulunduğu Sertrans Logistics Ar-Ge Merkezi, onay aldı. Sertrans Hadımköy Tesisleri’nde bulunan Ar-Ge Merkezi’nde ilk etapta 25 uzman görev yapacak. 2018 yıl sonuna kadar uzman sayısı 40’ı bulacak. İlk etapta 2016 yılının toplam cirosunun yüzde 1’i Ar-Ge çalışmaları için ayrılırken önümüzdeki yıllarda bu oran yüzde 5’e çıkacak. Sertrans Logistics Ar-Ge Merkezi’nde dijitalizasyon, inovasyon, bulut teknolojileri üzerinden satılabilir yeni ürünlerin geliştirilmesi gibi çalışmalar gerçekleştirilecek.
Üniversite sanayi iş birliği sağlanacak
Bu çalışmalar sayesinde teknolojideki son gelişmeler lojistik sektörüne uyarlanacak. Üniversitelerin Teknoloji Transfer Ofisleri ile iş birliği yapılarak, akademik çevre ve sanayiyi bir araya getiren projeler hayata geçirilecek. Doktora ve yüksek lisans öğrencilerinin yapacağı tez çalışmalarına uygulama alanı yaratılacak.
Sanayi 4.0 çevresinde gelişen değer zincirlerinin doğal olarak lojistik sektöründe de dönüşümü tetiklediğini belirten Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş, başarılı bir Sanayi 4.0 yolculuğu için lojistik şirketlerine önemli görevler düştüğüne dikkat çekti. Keleş, bu bakış açısıyla Sertrans Logistics Ar-Ge Merkezi’ni hayata geçirdiklerini hazırlık aşamalarının Bakanlık denetiminden başarıyla geçmesinden dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.
Sanayi 4.0’a hazırlanmalıyız
Keleş, “Lojistik şirketleri yeni teknolojiler ve inovasyonla kendilerini geliştirmeliler. Tedarik zincirleri de bu gelişmelere entegre olmalıdır. Hatta biz Sertrans olarak Ar-Ge Merkezi açarak Türkiye lojistik sektörüne öncülük edecek çok önemli bir adım atıyoruz. Bu sayede Türkiye’nin küresel rekabetçiliği artacak. Kendimizi şimdiden Sanayi 4.0’a hazırlamış olacağız” şeklinde konuştu.
Lojistik sektörünün geleceğinde Sertrans imzası olacak
Keleş, '' Ar-Ge Merkezi’miz sayesinde şirketimizin süreçlerini dijitalize etmeyi, yepyeni teknolojik ürünler ortaya koymayı ve katma değerli işler yapmayı hedefliyoruz. 'Akıllı fiyatlandırma sistemi', 'artırılmış gerçeklik üzerinden süreç yönetimi', 'dinamik bütçelendirme sistemi', 'entegrasyon framework' ve depoda kendi kendini yöneten cihazlar, treyler takip sistemleri, yüz tanıma sistemi, otomasyon sistemleri, sesli ürün toplama sistemleri gibi pek çok projenin startını böylece hemen vereceğiz. Bu ileri teknolojik çalışmalar geleceğin Sertrans'ını yaratmanın yanı sıra geleceğin lojistik sektörüne de katkı da bulunacaktır” ifadelerine yer verdi.