Bakanlar Kurulu kararı ile 2014 yılında Selçuk Üniversitesi bünyesinde kurulması kararlaştırılan Sivil Havacılık Yüksekokulu, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında ilk öğrencilerini almaya hazırlanıyor.
21’inci yüzyılın en hızlı gelişen sektörleri arasında yer alan havacılık sektörüne nitelikli eleman kazandırmayı amaçlayan okul bünyesinde, 4 yıl süreli eğitim veren 5 bölüm yer alıyor.
“Kısa sürede eksiklikler tamamlandı”
Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Emin Tekin, okul bünyesinde 4 yıl eğitim veren Uçak Gövde ve Motor Bakımı, Hava Trafik Kontrol, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Havacılık Yönetimi ve Pilotaj olmak üzere 5 bölüm bulunduğunu, bu yıl ilk kez YÖK kararıyla Uçak Gövde ve Motor Bakımı Bölümü’ne öğrenci almaya başlayacaklarını söyledi.
Okul bünyesinde 7 öğretim üyesinin bulunduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Emin Tekin, “Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa Şahin göreve geldikten sonra gerek akademik kadro yapılanması gerekse fiziki, teknik ve bilimsel altyapı oluşturulması hususunda bizlere her türlü desteği verdi. Kısa zaman içinde de gerekli şartları tamamlayarak öğrenci alınması hususunda eksikliklerimizi tamamladık ve bu yıl YÖK, bünyemizdeki bir bölüme öğrenci alınmasına izin verdi. 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı, bu açıdan bizim için çok anlamlı. Alaeddin Keykubat Kampüsü Eski BESYO binamızda bulunan okulumuzda birkaç eksikliği de tamamladıktan sonra tam anlamıyla hazır olacağız” dedi.
Prof. Dr. Tekin, bölümlerin müfredatları kapsamında yapılacak olan uygulama eğitimlerinin 3. Ana Jet Üs Komutanlığının vereceği fiziki, teknik ve personel desteği ile zenginleştirileceğini kaydetti.
"Mezunların istihdam sorunu bulunmuyor"
Sivil havacılık sektörünün tüm dünyada özellikle son yıllarda büyük bir hızla geliştiğini ifade eden Prof. Dr. Tekin, “Öğrenciler, gerek kamuda gerekse özel sektörde mezun olmadan iş bulabiliyor. Alana ilişkin mezun sayısı talep edilen nitelikli personel sayısından daha az. Ülkemizde mezunlarının istihdam sorunu bulunmayan ender sektörlerden biri olduğunu söyleyebilirim. Mezunlarımız havayollarına ait şirketlerde yer hizmetleri ve havacılık yönetimi, uçak gövde ve motor bakım teknikerliği, pilot, yardımcı pilot, hava trafik kontrol teknikerliği, kabin memurluğu yapabiliyor. Hatta bazı alanlarda mezun olmadan çalışma imkanı da bulunuyor. Mezunlarımızın diğer ülkelerde de son derece iyi şartlarda iş bulma olanakları mevcut” diye konuştu.
Sivil Havacılık Yüksekokulu bünyesindeki bölümlerin YGS puan türüne göre öğrenci aldığı bildirildi.