• BIST 10034.09
  • Altın 3118.084
  • Dolar 35.6255
  • Euro 36.8854
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 8 °C

Sanal gerçeklikle uçak hangarı gezisi imkanı

Sanal gerçeklikle uçak hangarı gezisi imkanı
Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı, Türkiye'nin ilk uçak mühendisi Selahattin Reşit Alan'ın adına tasarladığı sanal hangarı hizmete sundu.

Anadolu Üniversitesinden (AÜ)yapılan açıklamaya göre, AÜ Havacılık Parkı tarafından Selahattin Reşit Alan'ın ilham ve cesaret veren çalışmalarını tanıtmak ve adını yaşatmak amacıyla "Selahattin Reşit Alan Hangarı" adı verilen 3 boyutlu sanal gerçeklik sistemi tasarlandı.

Özel bir gözlük aracılığıyla ziyaretçilerin beğenisine sunulan hangarda AÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinin pilotaj eğitiminde kullandığı "Cessna 172 SP Skyhawk", "Socata TB 20 Trinidad", "Beechcraft King Air C90 GTI" uçakları ile dünya çapında ünlü bir akrobasi uçağı Solo Türk F-16 Fighting Falcon ile tarihte yolu Eskişehir’le kesişmiş olan Vecihi XIV uçağı yer alıyor.

Öte yandan Türk havacılığının kurucularından Vecihi Hürkuş ve uçağı Vecihi XIV ziyaretçilerini kısa bir sanal uçuş deneyimi için bekliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AÜ Havacılık Parkı Müdürü Doç. Dr. Ender Gerede, AÜ Havacılık Parkı'nın Türk havacılık tarihine mal olmuş ve bugünün gençlerine ilham veren önemli şahsiyetleri tanıtmayı ve onurlandırmayı kendisine misyon edindiğini belirtti. Gerede, başmühendisi ve test pilotu olduğu "Nu.D.36" tayyaresinin Eskişehir'deki kabul testleri sırasında 13 Temmuz 1938'de İnönü Hava Meydanı pistine iniş sırasında kırıma uğraması sonucu hayatını kaybeden Selahattin Reşit Alan'ı minnet ve şükranla andıklarını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim