• BIST 10112.76
  • Altın 3154.173
  • Dolar 35.6284
  • Euro 37.2046
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

Samsung yapay zeka platformu Viv'i satın alıyor

Samsung yapay zeka platformu Viv'i satın alıyor
Samsung Electronics, yakın gelecekte kullanıcıları için sanal kişisel asistanlar yaratma taahhüdü doğrultusunda, konuşma ve öğrenme becerilerine sahip yapay zekâ platformu Viv Labs’i satın alma kararı aldığını duyurdu.

Viv; yazılım geliştiricilere, etkileşimli asistanlar yaratıp kullanabilmenin yanı sıra ünlü uygulamalara ve hizmetlere lisan temelli doğal bir arayüz entegre etme imkânı veren eşsiz bir açık yapay zekâ platformu geliştirdi.

Samsung’un tüm ürün ve hizmetleri genelinde yapay zekâ temelli açık bir ekosistem yaratmak üzere genişleyen vizyonunun bir parçası olan bu satın alma kararı, Samsung’un sanal kişisel asistanlar konusundaki taahhüdünü ortaya koyuyor. Samsung, Viv sayesinde müşterileri için yeni hizmet deneyimleri sunabilecek. Bu yeni deneyimlere kullanıcı arayüzünü basitleştiren ve kullanıcıyı anlayarak ona en uygun önerileri sunabilen bir hizmet deneyimi de dâhil.

Viv’in kurucuları olan yapay zekâ vizyonerleri Dag Kittlaus, Adam Cheyer ve Chris Brigham, şirketin satın alınmasının ardından Samsung’un Mobil İletişim Birimi ile yakın çalışacak ve mevcut yönetim altında bağımsız olarak çalışacaklar.

Yapay zeka birçok Samsung ürününe entegre edilecek

“Mevcut diğer yapay zekâ temelli servislerden farklı olarak Viv, doğal ve sofistike dil anlama yeteneğine, öğrenme becerilerine ve geniş hizmet ekosistemini zenginleştirecek stratejik ortaklıklara sahip” diyen Samsung Electronics Mobil İş Birimi Teknolojiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Injong Rhee, yapay zekâ platformunu şöyle değerlendirdi:

“Viv, hem tüketiciler hem de yazılım geliştiriciler dikkate alınarak geliştirildi. Bizi Viv’e çeken de bu çift odaklı yapısı oldu. Teknoloji ile etkileşimimiz akıllı arayüzlere ve ses kontrolüne doğru kaymakta, bu açıdan Viv, başta beyaz eşya ve giyilebilir teknolojiler olmak üzere pek çok Samsung ürününe entegre edilebilecek ideal bir aday.”

Tüketiciler, yapay zekânın yükselişiyle birlikte artık günlük hayatlarına uyum sağlayan deneyimler ve konuşarak etkileşebilen kişiselleştirilmiş teknolojiler istiyorlar. Viv, bunu sağlamak için bu etkileşimin ölçeklendirme imkânı sağlayan yeni ve kişiye özel bir platform yarattı.

Viv’in platformu, geliştiricilere sisteme yeni uygulamaları nasıl yaratacağını öğretme imkânı da sunarak her gün daha da akıllı hale gelen açık bir zekâ ekosistemi inşa ediyor. Viv’in üstün platformu Samsung’un önde gelen cihazları, servisleri ve küresel kaynakları ile bir araya geldiğinde, yeni nesil Yapay Zekâ çözümlerinin de yolunu açacak.

Bu teknolojinin geleceğini değerlendiren Viv Kurucu Ortağı ve CEO’su Dag Kittlaus; “Viv platformunda, herkesin her gün cihazlarla ve servislerle konuşabilmesinin en basit yolunu yaratıyoruz. Uygulamaların ötesine geçen ve nerede ya da hangi cihazın yakınında olursanız olun, ihtiyaç duyduğunuz şeye çabucak ve kolayca ulaşabileceğiniz bir gelecek görüyoruz. Samsung, bize global ölçekte ve farklı ürün grupları genelinde dünyadaki uygulama ve servislere tek bir konuşabilen arayüz ekleyebilmemizi sağlayan eşsiz bir fırsat sunuyor” dedi.

Samsung’un mobil birimi için Viv’in satın alınmasına öncülük eden Samsung Global İnovasyon Merkezi’nden Kıdemli İş Geliştirme ve Stratejik Satın Almalar Başkan Yardımcısı Jacopo Lenzi; “Daima büyümelerine yardımcı olabileceğimiz, güçlü bir vizyona ve çığır açan deneyimlere sahip girişimci şirketler arıyoruz. Viv Yapay Zekâ yazılımı ve platformunda büyük bir potansiyel görüyoruz ve Viv’in Samsung’un küresel varlığı ve yayılımı ile milyonlarca kullanıcıya ulaşacak olmasından heyecan duyuyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim