Türk Telekom'un girişim hızlandırma programı PİLOT'un 5. dönem mezunlarından 5 firma, 6-9 Kasım tarihleri arasında Portekiz'in Lizbon kentinde düzenlenen Web Summit 2017'de fikir ve ürünlerini tanıtma imkanı buldu.
Artırılmış gerçeklik alanında çalışan Visar, kişisel fizik tedavi asistanı olarak hastalar ve doktorları buluşturan Vexrob, büyük veri teknolojisinin kullanıldığı metin analitiği platformu Artiwise, akıllı pazarlama otomasyonu sağlayan Frizbit ve filolar için dinamik rota optimizasyonu yapan Optiyol girişimleri Lizbon'daki konferansa katıldı.
"Teknoloji tutkunlarının Davos"u olarak adlandırılan etkinliğe 170'in üzerinde ülkeden 60 binden fazla katılımcı ve bin 500'e yakın konuşmacı katılırken; dünyanın en büyük teknoloji konferansına da ev sahipliği yapan Web Summit 2017'de Türk Telekom PİLOT girişimlerinin geliştirdiği ürünler ilgi gördü.
"PİLOT ile Türkiye'nin parlak beyinlerine yatırım yapıyoruz"
Tüm dünyadan girişimcileri; küresel şirketler, yatırımcılar, yenilikçi markalar ve dünya çapında pek çok etkili isimle bir araya getiren Web Summit 2017 konferansında, PİLOT girişimleri fikir ve ürünlerini tanıtmanın yanı sıra, yeni iş birlikleri için birçok fırsat da yakaladı.
Konuya ilişkin açıklama yapan Türk Telekom Strateji ve İş Planlama Genel Müdür Yardımcısı Fırat Yaman Er, "Türk Telekom olarak PİLOT başta olmak üzere Türkiye'de girişimcilik ekosistemini geliştirmek, stratejik önceliklerimiz arasında yer alıyor. PİLOT ile Türkiye'nin parlak beyinlerine ve inovasyonla şekillenen bir geleceğe yatırım yaparken, aynı zamanda şirketimizin çeviklik ve inovatif damarlarını da besliyoruz. PİLOT kapsamında verilen eğitimler, mentorluklar ve nakit desteğiyle yenilikçi teknolojileri kullanarak fikirlerini geliştiren ve ürüne dönüştüren girişimlerimiz; Lizbon'daki konferansta onbinlerce kişiye ürünlerini tanıttılar, yatırımcılarla görüşüp küresel düzeyde iş birliği fırsatları yakalayarak fikirleriyle dünyaya açıldılar.
Türk Telekom olarak, PİLOT kapsamında e-ticaret, eğitim ve bulut teknolojileri, büyük veri, artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojileri gibi alanlarda bugüne kadar toplamda 45 girişimi mezun ettik. PİLOT mezunu girişimlerimize işlerini ayakta tutabilmeleri için toplam 2 milyon TL nakit desteği sağlayarak girişimcilik ekosistemini de büyütme noktasında katkıda bulunduk" şeklinde konuştu.