• BIST 9489.2
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Moğolistan’da yüksek teknolojili ilk atıksu arıtma tesisi kuruluyor

Moğolistan’da yüksek teknolojili ilk atıksu arıtma tesisi kuruluyor
Moğolistan’ın başkenti Ulan Bator'un içinden geçen Tuul nehrinin korunması, Avrupa Birliği (AB) standartlarında projelendirilen, biyolojik atıksu tesisiyle sağlanacak.

Moğolistan’ın başkenti Ulan Bator'un içinden geçen Tuul nehrinin korunması, Avrupa Birliği (AB) standartlarında projelendirilen, biyolojik atıksu tesisiyle sağlanacak.

Günlük 20 bin metreküp kapasiteli arıtma tesisi Moğolistan'ın iklim şartları nedeniyle üzeri kapalı olarak inşa ediliyor.

Yaklaşık yüzde 70'i tamamlanan tesisin kapalı havuzlarında koku yayılmasını önlemek için ülkede ilk kez filtre ve havalandırma sistemleri kulanılıyor.

AB standartlarında projelendirilen ve imalatı yapılan arıtma tesisi, her iklim şartında verimli çalışma için ısıtma sistemleriyle donatıldı. Tesiste çıkan atıklardan biyogaz üretilecek ve tesisin kullandığı enerjinin bir kısmı üretilen biyogazdan elde edilecek.

Türk firması yapıyor 

Bir Türk firması olan HNC İnşaat Şirketi tarafından yapılan arıtma tesisinin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Firma Müdürü Hüseyin Öztürk, modern bir altyapı ve çevreci gelecek vizyonuna sahip projenin Moğolistan'da örnek olacağını söyledi.

Öztürk, Moğolistan İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen bu proje ile Tuul nehrinin temizlenmesinin ve Ulan Bator şehrinin ekolojik durumunun koruma altına alınmasının öngörüldüğünü vurguladı.

Moğolistan devletine iş yapan ilk Türk şirketi olmalarından gurur duyduklarını ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Moğolistan’da önemli ve bir o kadar zor bir projeye imza atıyoruz. Türk mühendislerini buraya getirerek 200 işçiye eğitim verdirdik. Moğol işçilere tecrübe kazandırdık. Tesislerin inşa edilmesiyle bölgedeki nehir temizlenecek. Çevre korunacak. Şehir bu tarafa doğru yapılanmaya devam edecek. Böylece şehirleşmeye, inşaat sektörüne, ekonomi ve sosyal hayata katkımız olacak." 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim