• BIST 9977.94
  • Altın 3089.27
  • Dolar 35.542
  • Euro 36.5024
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara 1 °C

Mitsubishi Electric'ten Bursa'ya Sanayi 4.0 eğitimi

Mitsubishi Electric'ten Bursa'ya Sanayi 4.0 eğitimi
Mitsubishi Electric, Bursa'da sektör profesyonellerine Sanayi 4.0'a yanıtı olan dijital fabrika konsepti "e-F@ctory" sistemini anlattı.

Mitsubishi Electric, Bursa'da sektör profesyonellerine Sanayi 4.0'a yanıtı olan dijital fabrika konsepti "e-F@ctory" sistemini anlattı.

Mitsubishi Electric'ten yapılan açıklamaya göre, üretimde verimliliğin, enerji tasarrufunun ve çalışan konforunun arttığı, birbirleriyle konuşabilen ileri robot teknolojilerinin hakim olduğu Sanayi 4.0'a uyumlu dijital fabrikalar tasarlayan Mitsubishi Electric, Bursa'da düzenlediği seminerde sektör profesyonellerine fabrika otomasyonu çözümlerini anlattı.

Etkinlikte Bursa iş dünyası temsilcilerine, Sanayi 4.0'a yanıtı olan dijital fabrika konsepti "e-F@ctory" teknolojisini anlatan Mitsubishi Electric, uygulama örnekleri eşliğinde MAPS SCADA ürününü tanıtırken, PLC ürün ailesi ve Programlanabilir Kontrolör Mühendislik Yazılımı MELSOFT GX Works3 ürünü ile ilgili bilgiler de aktardı.

 "e-F@ctory" ile rekabet gücü artıyor

Mitsubishi Electric'in dijital fabrika konsepti e-F@ctory konseptinde, fabrika otomasyon alanındaki robotlar dahil tüm yeni nesil ürünler internet aracılığıyla haberleşebiliyor.

e-F@ctory konsepti ile bir fabrikayı yeni endüstri evresindeki tüm ihtiyaçları karşılayacak şekilde kurmak ve bundan önce oluşturulabilen sanal fabrikayı ve üretimi test etmek mümkün.

Yönetimden üretim katına kadar tüm fabrika katmanlarını optimize etmek için ileri teknolojileri kullanan ve üretimde çok ciddi maliyet tasarrufu sağlayan e-F@ctory, küresel rekabette bir adım önde olmayı sağlıyor.

Mitsubishi Electric, e-F@ctory konseptini kendi üretim bantlarında 2003 yılından bu yana kullanıyor ve bu sayede edindiği tecrübelerini ürünlerine ve dolayısıyla müşterilerine yansıtıyor.

Örneğin, Mitsubishi Electric'in kendi üretim merkezi olan Nagoya Fabrikası'nda e-F@ctory konsepti kullanıma alınarak üretim kapasitesinde yaklaşık yüzde 190 artış, üretimde yaklaşık yüzde 180 artış ve sistem içi mimari tutarlarda yaklaşık yüzde 65 düşüş gibi etkileyici sonuçlar elde edildi.

SCADA çözümü

Mitsubishi Electric'in SCADA çözümü, otomatik olarak PLC ve SCADA projeleri oluşturabilen sihirbaz arayüzleri sayesinde, geliştirme ve yapılandırmada harcanan mühendislik zamanını önemli ölçüde azaltıyor. Aynı zamanda yaşam döngüsü boyunca tesisin devam eden bakımını kolaylaştıracak standart bir yapıya imkan tanıyor.

MAPS (Mitsubishi Electric Adroit Process Suite), değer zincirinin tamamında değer sağlayan bir yaşam çevrimi yazılım aracı olarak öne çıkıyor ve pek çok PLC SCADA entegrasyon aracının gelişime açık yönlerini ele alıyor. Teslim edilen çözümün bütünlüğünü genişletiyor ve müşterilere herhangi bir otomasyon çözümünün normal genişletme ve bakım çalışmalarını yönetme imkanı sunuyor.

MAPS ile giriş/çıkış planları, PLC ve SCADA etiket yapılandırmaları gibi alanları kapsayan raporlar otomatik olarak oluşturulabiliyor. Bu otomatik rapor oluşturma özelliği, aynı zamanda teslim tarihinde projenin, SCADA tagleri ve PLC G/Ç'lerine uyan "kurulduğu şekliyle" güncel, elektrik ve enstrümantasyon çizimlerini içermesini de sağlıyor.

Raporlar veri tabanı üzerinden çalışıyor ve böylelikle devam eden bakımlar boyunca eş zamanlı elektrik ve enstrümantasyon yapılandırmasının güncel durumu yansıtılıyor.

MAPS ayrıca proje belgelerinin güncel tutulmasına yardımcı oluyor. Tasarım aşamaları boyunca ve hatta sistemler zaman içinde değiştirildiğinde ya da güncelleştirildiğinde MAPS, PLC/SCADA projeleri ve tesis için sistemin kurulduğu şekliyle oluşturulan elektrik belgelerine göre kesintisiz yönetim yeteneği sağlıyor. 

İleri teknoloji ile donatılmış PLC'ler

Mitsubishi Electric kullanıcıların CPU'ları, iletişim cihazlarını, özel kontrol modüllerini ve ayrık I/O'yu karıştırmalarını ve bunların en iyi kombinasyonunu seçmelerini mümkün kılan kompakttan modülere kadar ileri teknoloji ile donatılmış bir dizi PLC sunuyor.

Kolay enerji yönetimi için özel olarak tasarlanan fonksiyon blokları, tüm kontrolör türleriyle (kompakt FX serisi, kompakt modüler L serisi ve ayrıca modüler Q serisi) birlikte kullanılabiliyor.

Geleceğin PLC'si iQ-R Serisi

Geleceğin PLC'si iQ-R Serisi, yeni otomasyon devrimi için tüm otomasyon bileşenlerini tek platformda birleştiren iQ Platform yapısının en yeni nesli olarak dikkati çekiyor.

Nano saniye mertebesinde işlem hızı (LD işlemi hızı 0,8 ns) ile en yüksek sistem gereksinimlerini bile rahatlıkla karşılayabilen iQ-R, yeni endüstri evresine ve bu yeni devrimin Mitsubishi Electric’teki karşılığı e-F@ctory'e hazır platform sunuyor.

Kullanıcıların üretkenlik, mühendislik, bakım, kalite, bağlanabilirlik ve uyumluluk konularındaki sorunlarına çözüm sunan iQ-R Serisi, aynı zamanda maliyetlerin azaltılması, verimliliğin artırılması, güvenilirlik ve yeniden kullanılabilirlik avantajı sağlıyor. 

iQ-F yeni nesil kompakt PLC

Mitsubishi Electric tarafından geliştirilen iQ-F, eski modeline göre hızı 150 kat arttırılmış BUS (veri yolu) haberleşmesine sahip.

Dahili 4 eksen pozisyonlama özellikleri ile de öne çıkan kompakt PLC, motion kapasitesi, kolay kurulumu ve yeni mühendislik yazılımı ile artık çok daha sofistike uygulamalar için bile kullanılabiliyor.

Standart donanımında yer alan analog giriş/çıkışlar, ethernet ve hızlı girişleri ile de panolarda çok az yer kaplarken çok iş yapabiliyor.

Toplam maliyeti azaltan FR-F800

Mitsubishi Electric'in FR-F800 ürünü, entegre PLC fonksiyonları sayesinde geleneksel frekans inverterlerinden çok daha fazlasını sağlıyor.

Özel fonksiyonları ile pompa, kompresör ve fan uygulamaları için ideal olan FR-F800, gelişmiş enerji tasarrufu olanakları sayesinde toplam maliyeti azaltıyor. Ayrıca ileri PID ve dahili PLC fonksiyonları, çevre elemanları ile mükemmel bir uyum sağlıyor.

PM IPM motorunu çalıştırabilen FR-F800, USB'den yedekleme ve trend alma kabiliyetine sahip bir ürün olarak öne çıkıyor.

Bakım faaliyetlerini de kolaylaştıran ürünün, TLL ve SynCos gibi farklı kodlama protokolleriyle çalıştırılabilmesinin yanında, IP55 destekli modelleri de bulunuyor. PLC yazılımında kullanılan gerçek zamanlı saat de bu yüksek seviyeli frekans inverterinde yerini alıyor.

Programlanabilir Kontrolör Mühendislik Yazılımı MELSOFT GX Works3

MELSOFT GX Works3, MELSEC iQ-R Serisi kontrol sistemi için özel olarak tasarlanarak Mitsubishi Electric tarafından sunulan en yeni nesil programlama ve bakım yazılımı olarak öne çıkıyor.

Bu inovatif yazılım, grafik tabanlı sistem konfigürasyonu, entegre hareket kontrol kurulumu, çoklu dil desteği ve sezgisel mühendislik ortamı çözümü gibi çok sayıda yeni özellik ve teknoloji içeriyor.

Sadeleştirilmiş sorun giderme özelliği ile duruş süresini azaltmaya ve verimliliği yüksek düzeyde tutmaya yardımcı olan Programlanabilir Kontrolör Mühendislik Yazılımı MELSOFT GX Works3, sistem bileşenlerinin doğrudan programlama yazılımında birleştirilebilmesini mümkün kılıyor.

Parametrelerin otomatik olarak kaydedilebilmesi yazılımın bir diğer önemli özelliği olarak öne çıkıyor. Sadece istenilen modüle çift tıklanarak karşılık gelen parametrelerin projede kaydedilmesi sağlanabiliyor.

Parametre ayarları ekranının bulunduğu bir pencere açılarak modül parametreleri pratik bir şekilde değiştirilebiliyor. Tekrarlayan program görevlerinin azaltılmasını sağlayan GX Works3, ana programlama dillerinin desteklenmesini sağlıyor.

Seri, aynı projenin farklı versiyonlarını görsel olarak görebilme, yönetebilme ve hata ayıklama proseslerinin azaltılmasına yardımcı olma gibi özellikleriyle de öne çıkıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim