• BIST 9524.47
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Mikropları öldüren Molekül yaptılar

Mikropları öldüren Molekül yaptılar
Yeditepe Üniversitesi’nin Onursal Başkanı Bedrettin Dalan tüm mikropları öldüren molekül ürettiklerini, bu sayede bütün yüzeyleri antimikrobiyal olan Koşuyolu hastanesini kurduklarını açıkladı.

Dalan “Ürünümüzün temeli olan bor madeninin yüzde 75’i Türkiye’de. Geliştirdiğimiz ürünü boya, yüzey hammaddeleri, kapı kolları, vitrifiye ürünlerinin üretimi aşamasında harmanlayarak bu hastaneyi inşa ettik. Hollanda’dan 8 bin ton sipariş geldi” dedi.

Yeditepe Üniversitesi’nin biyoteknoloji laboratuvarlarında iki senelik çalışmanın ardından bulunan molekülün yeryüzünde bilinen bütün mikropları öldürdüğü öne sürüldü. Alanında büyük ses getirmesi beklenen molekülün bulunuşunu Yeditepe Üniversitesi’nin Onursal Başkanı Bedrettin Dalan duyurdu.

Dalan 1250 dereceye kadar dayanıklılığı bulunan molekülün temelinin ise bora dayandığını duyurdu. Yeni yatırım ve grubun gelecek hedeflerini anlatmak için Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu hastanesinde bir grup gazeteciyle bir araya gelen Dalan, 7 yıl kaçak yaşadığı dönemde dahi her gün Türkiye’deki yatırımlarıyla ilgisini kaybetmediğini söyledi.

120 MİLYON TL YATIRIM

Dalan, “Döner dönmez ilk işim 120 milyon liraya mal olan Koşuyolu hastanemizi bitirmek oldu. Artık siyaset üstü biriyim. Eğitim ve sağlık yatırımları yapıyorum. Kavgası yok, polemiği yok. Tek işim bu” dedi. Bu süreçte üniversite bünyesindeki laboratuvarlarda tüm mikropları öldüren molekül ürettiklerini, bu sayede bütün yüzeyleri antimikrobiyal olan hastaneyi kurduklarını açıklayan Dalan, şunları söyledi: “Bu topraklarda 1837’de eczacılık fakültesi kurulmuş, maalesef tek yerli ve milli molekül üretilmemiş.

Biz sağlıkla ilgili tamamen yerli ve milli bir molekül geliştirdik. Ürünümüzün temeli olan Bor madeninin yüzde 75’i Türkiye’de. Bu yüzden bu cevheri canımız vatanımız gibi korumak zorundayız. Geliştirdiğimiz ürünü boya, yüzey hammaddeleri, kapı kolları, vitrifiye ürünlerinin üretimi aşamasında harmanlayarak bu hastaneyi inşaa ettik.

İlk hastanemizin de yer ve boyasını yıl sonuna kadar değiştiriyoruz. Ürünü Hollanda’dan bir firma istedi, testlerini yaptırdı, 8 bin ton sipariş geçti. İhraç edeceğiz.”

200 LABORATUVAR

Üniversite bünyesinde 200 laboratuvar, 500 akademisyen görev alırken, laboratuvarların toplam büyüklüğü iki futbol sahasına eşit. Birçok ciddi hastalıkla ilgili çalışmalar sürerken, üniversite biyoteknoloji ve genetik bilimlerde öne çıkıyor.

VİTALİ HAKKO’DAN NASİHAT ALDIM

İş dünyasında uzun yıllardan bu yana yer aldığına vurgu yaparak kriz dönemini değerlendiren Dalan, “Hayatım boyunca çok fazla kriz yaşadım ama hiçbirinde yatırımdan vazgeçmedim” diyerek, şunları anlattı: “Krizlerde hep yatırım yaptım.

Vakko’da müdür iken, yatırım projem vardı. Şirket muhasebecisi yatırım bütçesini kesti. Vitali Bey’e (Hakko) gittim. O da destekledi ve ‘Biz yatırım yapmazsak kriz biter mi?’ diyerek bana hayatımın nasihatini verdi. Bakın ben devasa yatırımları 2001 krizi döneminde yüzde bin 700 faizlerin olduğu dönemde yaptım.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim