Son yıllarda aldığı göç, Suriyeli sığınmacılara ev sahipliği yapıyor olması ve üniversiteleri dolayısıyla nüfus yoğunluğu artan Gaziantep'te değerlenen gayrimenkuller, kira geliri elde etmek isteyen yatırımcıların ilgisini çekiyor.
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep'te gayrimenkullerin hızla değer kazandığını belirterek, bu artışın nedenleri incelendiğinde yüksek kira getirisinin ilk sırada yer aldığını söyledi.
İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerdeki gelişmeleri de yakından takip ettiklerini anlatan Bartık, yapılan incelemelere göre Gaziantep'in, yatırımına göre en yüksek kira getirisi olan kentlerin başında geldiğini ifade etti.
Son yıllarda Gaziantep'te nüfusun hızla yoğunlaştığına dikkati çeken Bartık, şöyle konuştu:
"Kentimizdeki nüfus yoğunlaşmasının başlıca nedenleri, iş ve yeni hayat umuduyla evinden barkından ayrılarak doğu illerinden Gaziantep'e gerçekleştirilen göç ve Suriyeliler. Konut kiraları artınca konut fiyatları, fiyatlar artınca da kiralar arttı. Konut sektöründe bir gayrimenkul yatırımı, kira geliriyle 15-20 yılda kendisini amorti ediyorsa bu yatırım, 'mantıklı' veya uygulanabilirdir. Gaziantep'te ise bu oran 10 yılın biraz üzerinde. Bu da gösteriyor ki Gaziantep, gayrimenkul yatırımı için mantıklı."
"Yatırımcılar harekete geçmeli"
Bartık, Türkiye'nin son dönemlerde ekonomik durgunluk yaşadığını, darbe girişiminin ardından da insanların daha çekingen davranmaya başladığını belirterek, özellikle likidite sorunu yaşamayan yatırımcıların şu an yatırım için harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
Gaziantep'in de gayrimenkul yatırımı için mantıklı bir tercih olduğunu dile getiren Bartık, "Gaziantep'teki sektörün canlılığını daha iyi anlatabilmek adına, şu örneği vermem lazım; 2009 yılında İstanbul'da bir petrol istasyonu satın almıştım. O tarihte aynı paraya Gaziantep'te 2 tane istasyon alabiliyordum. Şimdi ise İstanbul'daki petrol istasyonunun parasına, ancak Gaziantep'teki bir istasyonun yüzde 50'sine ortak olabilirim." diye konuştu.