• BIST 9497
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

JetSmarter rotaya Türkiye'yi de ekledi

JetSmarter rotaya Türkiye'yi de ekledi
1,5 milyar dolar piyasa değerine sahip olan JetSmarter, eklediği yeni rotalarla 2020 yılında dünyayı 360 derece dönmeyi hedefliyor.

Zenginlik ve gücün havacılıktaki en büyük modern sembollerinden olan özel jetler ile artık yıllık 12 bin dolar üyelik ücretini ödeyen herkes uçabiliyor. Özel jetlere binenlerin beklentisi, elbette güvenli bir yolculuk, konfor ve yetenekli bir mürettebat. İşte bu hizmetleri sunma konusunda iddialı olan Amerikan özel jet şirketi JetSmarter artık uçuşları ile Türkiye’de de hizmet veriyor. Dünya üzerinde 47 destinasyon arasında karşılıklı özel jetshuttle uçuşları bulunan JetSmarter, Ortadoğu ve Avrupa arasında köprü görevi üstlenen Türkiye’deki ilk hattını ise Ocak 2017’de İstanbul-Kıbrıs arasında açtı. Piyasa değeri 1,5 milyar dolar olan şirketle ilgili JetSmarter Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Ömer Erdağ, “JetSmarter, 2020 yılında jetshuttle servisi ile dünyayı 360 derece dönmeyi hedefliyor” diyor. Bu hedef doğrultusunda şirket, İstanbul-Londra ve İstanbul-Ankara hatlarında da uçuşları başlattı.

JetSmarter’ın İstanbul çıkışlı ve karşılıklı olarak gerçekleştirdiği Kıbrıs Ercan ve Ankara uçuşları Bombardier Learjet 45XR ile gerçekleştiriliyor. Bombardier Learjet 45XR, “super light” jet sınıfında yer alıyor. Sekiz kişi kapasiteli jet, dörder kişilik grupların karşılıklı masalarda oturmasına imkan sağlıyor. Jet hostesi aynı zamanda ilk yardım konusunda deneyimli. Her ne kadar koridor arasındaki geçiş, ikram servisi için biraz dar olsa da Bombardier Learjet 45XR, normal uçaklara göre daha az türbülansa giriyor.

Londra uçuşları ise Embraer Legacy 600 ile yapılıyor. Heavy jets sınıfına ait Embraer Legacy 600’ün geniş gövdesi, ayakta durmaya izin vererek hareket kolaylığı sağlıyor. Londra gibi uzun menzilli rotalarda konforlu seyahat deneyimi sağlayan Embraer Legacy 600 toplam 12 kişilik ve üç ayrı oturma grubuna sahip. Normal bir uçağa kıyasla daha yüksekten uçan jetlerin havalanma süresi ise daha kısa. Yaz mevsimine doğru rotalara Bodrum ve Mykonos’un da eklenmesi planlanıyor.

JetSmarter, Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Ortadoğu ve Türkiye’de toplam 7 bin 800 üyeye, 800’den fazla operatör ve 3 binden fazla özel jet ile hizmet veriyor. JetSmarter’da uçuşu deneyimledikten sonra yatırım yapanlar arasında Suudi Arabistan Hanedanı Suud ailesi, hip hop sanatçısı ve iş insanı Jay Z gibi 100’ü aşkın isim bulunuyor. Dünyada günde ortalama 100-120 arası uçuş gerçekleştiren şirketin uçuşlarının çoğu Amerika ve Avrupa’da yapılıyor. En sık seyahat yapılan rota ise New York-Miami. Bunun yanı sıra üyeler arasında oyunculardan iş adamlarına, sporculara kadar pek çok çevreden dünyaca ünlü isim bulunuyor. Jeremy Piven, Cindy Crawford, Gerard Butler, Charlotte McKinney, Fergie, Kate Upton, Karina Smirnoff, Whoopi Goldberg, Connor McGregor, Daymond John, DJ Khalad, Alessandra Ambrosio, Jamie Foxx bunlardan bazıları.

Türkiye pazarında, giriş yaptıkları ilk günden beri özellikle iş insanlarından pozitif geri dönüş aldıklarına değinen Erdağ, JetSmarter’ı “gökyüzündeki sosyal kulüp” olarak nitelendiriyor. JetSmarter üyeleri sadece uçuş yapmanın yanısıra 24 ayar altın üyelik kartları ile dünya genelinde birçok özel davet ve etkinliğe katılabiliyor. Erdağ, “Kulüp olarak üyelerimize hem gökyüzünde hem de yerde farklı deneyimler yaşatıyoruz” diyor. Etkinliklerin sonuncusu ise Londra’nın en pahalı otellerinden biri olan The Lanesborough’da gerçekleşti. Kraliyet parklarının en büyüğü Hyde Park’ın yakınında yer alan otelde, Türk üyelerin de katılımıyla hafta sonu bir akşam yemeği organizasyonu gerçekleşti.

Yıllık üyelik ücreti 12 bin dolar olan JetSmarter, ilk üyeliğe mahsus ekstra 3 bin dolarlık kayıt ücreti alınıyor. Böylelikle yeni üyeler toplam 15 bin dolara, bir yıl boyunca Amerika, Avrupa ve Ortadoğu’ da tarifeli olarak düzenlenen özel jetshuttle uçuşlarına katılabiliyor. Üyelikle birlikte bin 500 dolarlık uçuş kredisi de hediye ediliyor. Birlikte seyahat edilecek yakınlar için koltuk rezervasyonu yaparken, özel charter uçuşları planlarken ya da uçuş içi ek hizmet taleplerinde uçuş kredisi kullanılabiliyor. Üç saatin altındaki uçuşlara bedelsiz ve sınırsız katılmak mümkünken, bu süreyi aşan uçuşlarda ise bazen katılım bedeli ödenmesi gerekiyor. Rotalara göre bu bedel değişiyor. İstanbul-Londra arasında gerçekleşen, dört saatlik jetshuttle uçuşu için üyeler 99 dolar katılım bedeli öderken, Londra-Moskova arasında gerçekleşen, üç saat 45 dakikalık jetshuttle uçuş ise ücretsiz. Londra-New York, Londra-Dubai gibi kıtalararası gerçekleşen uçuşlarda da yine katılım bedeli alınıyor. Ödemeler ise şirketin JetSmarter’ın mobil uygulaması üzerinden yapılıyor.

Planlı uçuşlar haricinde bir uçuş gerçekleştirilecekse uygulama üzerinden istenilen tarih, saat ve uçak modeli seçiliyor. Aynı zamanda üyeler “JetDeals” isimli, her gün yenilenen spontane boş bacak uçuşlardan ücretsiz yararlanıyor. Müsait durumuna göre boş bacak uçuş fırsatından aile ve yakınları da faydalanıyor. Uçuşa yirmi dakika kala genel havacılık terminalinde bulunmak yeterli oluyor. Üyelere uçuş öncesi uygulama içinde bulunan mesaj merkezi veya telefon araması ile JetSmarter’a iletecekleri, konforu artıracak her türlü talebe cevap veriliyor. Ek olarak New York ve Chicago havaalanlarına ve Hamptons’ta havalimanı, şehir merkezi arasında helikopter hizmeti mevcut.

Rakamlarla JetSmarter

- JetSmarter uygulaması 1 milyonun üzerinde indirildi.
- 2016 yılında 35 bin yolcu taşınarak, 7 binin üzerinde uçuş yapıldı.
- Yıllık 14 bin uçuş saatine ulaşıldı.
- Üyeler yılda 73 binin üzerinde uçuş saati için rezervasyon yaptırdı.
- 6 binin üzerinde helikopter transfer uçuşu kullanıldı.
- Havaalanlarındaki zaman kaybettiren prosedürlerin ortadan kaldırılması ile 140 bin saat zaman tasarrufu sağladı.

“Business class” mı, JetSmarter mı?

Ömer Erdağ, JetSmarter ve “business class” uçuş kıyaslaması yaparak, JetSmarter’ın avantajını şu şekilde açıklıyor: “JetSmarter ile İstanbul’dan New York’a iş toplantınız için uçacaksınız. Bunun için Londra’dan aktarma yapmanız gerekecek. Önce İstanbul-Londra uçuşunuz için ek 99 dolar ve ardından Londra-New York arası uçuşunuz için ek 2 bin 490 dolar ödeyeceksiniz. Yıllık üyelik ücretine ek olarak toplam 2 bin 589 dolara İstanbul’dan New York’a uçuşunuzu gerçekleştiriyorsunuz. Aynı uçuş ticari bir havayolunun ‘business class’ koltuğunda gerçekleştirildiğinde ödenecek tutar 3 bin dolar seviyesinde olacaktır. Her ne kadar ticari havayollarının ‘business’ ve ‘first class’ uçuş sınıfları üst sınıf konforlu bir uçuş deneyimi sağlıyor olsa da özel jetler ile seyahat etmek havalimanlarında güvenlikten pasaporta zaman alan kuyruklara, valiz beklemeye ve rötarlara veda etmek anlamına geliyor.” 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim