• BIST 9977.94
  • Altın 3091.272
  • Dolar 35.4118
  • Euro 36.3931
  • İstanbul 3 °C
  • Ankara -1 °C

İş adamlarından Esenboğa talebi

İş adamlarından Esenboğa talebi
Ankaralı sanayici ve iş adamları, yurt dışına başkent çıkışlı direkt uçuşların artırılmasını talep ediyor.

Ankaralı sanayici ve iş adamları, yurt dışına başkent çıkışlı direkt uçuşların artırılmasını talep ediyor.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esenboğa Havalimanı'ndan yurt dışına doğrudan uçuşların sayısının artırılması konusunu iki yıldır ağırlıklı olmak üzere, uzun süredir dile getirdiğini söyledi.

Bezci, Esenboğa'nın yolcu kapasitesinin yaklaşık 10 milyon kişi olduğunu belirterek, "Bu havalimanı sadece Ankara'nın değil, civardaki illerin de yolcularını taşıyabilecek bir kapasitedir. Ulaştırma politikası tek yönlü de yürütülmüyor üstelik. Ankara'dan yurt dışına doğrudan uçuş sadece şehrimizin değil, Kırıkkale, Nevşehir, Kastamonu, Çankırı gibi çevre illerin de ulaşımını kolaylaştıracaktır. Ankara, son yıllarda başarılı bir şekilde kurulan hızlı tren hatları ve Ankara merkezli uçuşlarla rahatlıkla bir dağıtım merkezi haline gelebilir. Türkiye'nin başkentine yakışan da budur." dedi.

Dünya başkentlerine aktarmalı gitmekten şikayetçi olduklarını ifade eden Bezci, ATO Meclisi olarak, geçen yıl Esenboğa Havalimanı'ndan yurt dışına doğrudan uçuşları artırmaya yönelik çalışma yürütmek amacıyla bütçe ayırmaya karar verdiklerini, yurt dışına doğrudan uçuş sayısı yeterli düzeye gelinceye kadar konunun takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

"Yatırımcı gelmek istemiyor"

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir de direkt uçuşlarla ilgili atılan adımların boşa gittiğini belirterek, "Türk Hava Yolları (THY) 27 yeni direkt sefer koyma sözü vermişti, kağıt üzerinde kaldı." dedi.

Özdebir, direkt uçuşlarla ilgili birçok toplantı yaptıklarına işaret ederek, "Ankara'ya doğrudan uçuş olmayan ülkelerden yatırımcı gelmek istemiyor. Ankara'daki bu olumsuzluğun giderilmesi için bütün sivil toplum örgütleriyle direkt uçuşla ilgili çalışma başlattık ve birçok toplantı yaptık. Toplantılar sonunda az da olsa uçuş sayısında artış olmuştu. THY 7 noktaya haftada 27 sefer yapma kararı almıştı. O sırada da Ankara'dan yurt dışına 9 uçuş vardı, şu an daha da azaldı. Yani olanı da kaybettik." diye konuştu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi Başkanı İlhan Erdal da Ankara'nın sağlık sektöründe ve savunma sanayinde önemli bir kent olduğuna dikkati çekerek, direkt uçuşlarla başkentin uluslararası bir sağlık merkezi olmasının mümkün olacağını ifade etti.

Açıklanan son verilere göre Ankara'nın 5 milyar dolar seviyesindeki ihracat rakamıyla ülke genelinde beşinci sırada yer aldığını dile getiren Erdal, "Yeni pazarlara erişim sorunları özellikle direkt uçuşların artırılmasıyla çözüldüğü takdirde, bu sıralamanın değişeceğine ve Ankara'nın çok daha yüksek ihracat rakamlarıyla listede hak ettiği yeri de alacağına inancım tam." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim