• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara 12 °C

İkinci köprüyü kullanan ağır vasıtalara ceza

İkinci köprüyü kullanan ağır vasıtalara ceza
Şehir içi trafikte zaman ve yakıt kaybeden lojistik sektörü, önceki gün açılan 3. Köprü sayesinde milyarlarca avro tasarruf edecek. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılmasıyla birlikte ağır vasıtaların bu güzergâhı kullanması zorunlu hâle geldi.

Önceleri Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü kullanmak zorunda olan ve İstanbul içinde belirli saatlerde geçmesi gereken tır ve kamyonlar, artık yeni güzergâhı günün her saati kullanabilecek. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, yürüme yasaklarının ortadan kalkmasının lojistik sektörü için büyük bir avantaj olduğunu dile getirdi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün Avrupa’dan Asya’ya yapılan ticaret amaçlı transit geçişleri artıracağını savunan Taner Ankara, aynı zamanda ağır vasıtaların şehir içi trafiğine girmemesiyle birlikte, trafik yoğunluğunun ve dur-kalk maliyetlerinin de azalacağını belirtti. “Lojistik sektörünün trafikte kaybettiği yakıt ve zamanın değeri yaklaşık 3 milyar avro tutarında” diyen Taner Ankara, sektör olarak önlerini görmelerinin ve teslimatların zamanında yapılabilmesinin mümkün hâle geleceğinin altını çizdi.

2. KÖPRÜYÜ KULLANAN AĞIR TAŞITLARA CEZA

Yavuz Sultan Selim (YSS) Köprüsü, önceki gece saatlerinden itibaren trafiğe açıldı. Özellikle ağır taşıtlar, bağlantı yollarının açılması ile birlikte tamamen faaliyete geçen YSS’ye yönlendirilirken, bazı tır ve kamyon gibi ağır tonajlı araçların hâlen Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü kullanmayı sürdürdüğü görüldü. Şehirler arası yolcu taşıyan otobüsler de FSM köprüsünü kullanıyor. Yetkililer, 2. Köprü’yü kullanan ağır taşıtlara cezai işlem uygulanmaya başlayacağını belirtti.

ŞOFÖRLERDEN TAM NOT

3. Köprü’yü kullanan şoförler açılıştan oldukça mutlu oldu. Mutluluğunu ifade eden tır şoförü İmran Şenyaşa, bazen 2. Köprü trafiğinde saatlerce durduklarını belirterek, “Çektiğimiz rezillik bin paraydı. Dur-kalk, dur-kalk saatlerce... Hem zamandan hem de işçilikten  kaybımız oluyordu” dedi. Mahmut Damar ise, köprünün tırcılar için iyi olduğunu kaydederek “Yolumuz 20 km uzadı ama buna değdi. Önceden 5-6 saat beklerdik. Şimdi direkt geçebiliyoruz” diye konuştu. Kamyon ve tır şoförleri Mahmutbey Gişelerden girdikten sonra bir saatte Gebze’ye ulaşabiliyor.  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim