• BIST 9977.94
  • Altın 3091.272
  • Dolar 35.4118
  • Euro 36.3931
  • İstanbul 4 °C
  • Ankara 0 °C

E-ticarette ‘global entegrasyon’ başladı

E-ticarette ‘global entegrasyon’ başladı
İstanbul, Hollanda ve Dubai’de şirket kurarak firmalara e-ticarette global entegrasyon sağlayan Ayen Software, ihracatta ‘sıcak ve risksiz’ satış üzerinde çalışıyor. Para trafiği, lojistik ve elleçleme tek çatı altında toplanıyor.

Türkiye’nin e-ticaret devlerine entegrasyon hizmeti veren Ayen Software, pilot uygulamasını başlattığı yeni projesiyle, ihracatta sınırları zarlamaya hazırlanıyor. Birçok avantaj sunarak firma adına global e-ticaret sitelerinde ürün satışına başlayan Ayen Software, tek elde topladığı entegrasyon, para trafiği, lojistik ve depo elleçleme süreci ile de bir ilke imza atıyor.

E-ticaret sektöründe entegrasyon hizmeti sunan Ayen Software, pilot uygulamasını başlattığı yeni projesiyle, ihracatta ‘sıcak ve risksiz’ satış hedefl iyor. İlk adımda ürünü anlaşmış olduğu firma adına Amazon, Ebay gibi e-ticaret sitelerinde satışa çıkarıyor. Ürün satıldığında nakit para ile firmadan ürünü alıyor. Ardından ürünü kalite kontrolden geçirip elleçleyerek ihraç ediyor. Böylece para trafiğini, lojistiği, entegrasyonu ve depo elleçleme sürecini tek çatı altında topluyor.

Ayen Software Genel Müdürü Enis Arslanoğlu, şu an Türkiye’de böyle bir organizasyon olmadığını iddia ediyor. “İhracatta büyüme hedefimiz doğrultusunda Hollanda, Dubai ve İstanbul’da şirket kurduk” diyen Arslanoğlu, “E-ticaret sektöründeki entegrasyon ihtiyacını karşılamak amacıyla 2010 yılında faaliyetlerimize başladık.

Kısa sürede Gittigi diyor, N11, Markafoni, Trendyol gibi isimlerle çalışmaya başladık. Şimdiki hedefimiz hizmetimizi Amazon, Ebay gibi e-ticaret devlerine entegre edebilmek. Bu kapsamda Collezione, Batik, Filo, Gör Ayakkabı’nın da aralarında bulunduğu 6 markayla pilot uygulama başlattık. Şu an günlük 30- 50 paket arasındayız. Amacımız günlük 4 bin paketi görmek” şeklinde konuştu.

Projesinde sorunlar yol gösterici oldu

Firmaların bugün ürün ihraç ederken gümrükte birçok mevzuatla uğraşmak zorunda kaldığını ve belli bir fiyat sınırına kadar vergi ödediğini ifade eden Arslanoğlu, PayPal’ın Türkiye’den çekilmesi sebebiyle de firmaların yurt dışına yaptığı satışlara karşılık gelen bedellerde tahsilat sorunu yaşamaya başladığını savundu. 
Projelerini tüm bu sıkıntılardan yola çıkarak ürettiklerinin altını çizen Arslanoğlu, şunları kaydetti: “Biz müşterilerimizin Türkiye’den ihracatta KDV matrahı kadar kara geçmesini sağlıyoruz. Hollanda’daki şirketimiz sayesinde PayPal ile ödeme toplama yetkisi kazanıyor. Ayrıca Hollanda’daki anlaşmalarımızı ve ilişkilerimizi kullanarak dünyanın her noktasına ihracat yapabiliyor.”

AR-GE merkezi haline gelmeye hazırlanıyor

Enis Arslanoğlu, Ar-Ge projeleri üretmeye devam ettiklerini belirterek, bu doğrultuda resmi Ar-Ge merkezi haline gelmek için başvuru yapmaya hazırlandıklarını vurguladı. Başvurularının kabul görmesi halinde yeni yer yatırımı planladıklarının bilgisini veren Arslanoğlu, “Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde dördüncü yılımız olmasına rağmen beşinci ofisimize taşındık. 22 metrekare 5 personelle başladığımız yolculuğumuz bugün 110 metrekarede 30 personele yükseldi” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim