• BIST 10112.76
  • Altın 3154.713
  • Dolar 35.6276
  • Euro 37.197
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

DHMİ'den 1.1 milyar lira gelir

DHMİ'den 1.1 milyar lira gelir
Hava seyrüseferi (hava araçları uçuş kontrolü) alanında Avrupa'nın 6. büyük ekonomisine sahip olan Türkiye'nin, bu alandaki gelirleri, geçen yıl 1 milyar 132 milyon lira ile rekor seviyeye ulaştı.

Hava seyrüseferi (hava araçları uçuş kontrolü) alanında Avrupa'nın 6. büyük ekonomisine sahip olan Türkiye'nin, bu alandaki gelirleri, geçen yıl 1 milyar 132 milyon lira ile rekor seviyeye ulaştı. Bu rakamın, 2021'de 3,3 milyar liraya yükselmesi öngörüldü. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünce hazırlanan 2015 yılı Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcısı Yıllık Raporu'nda, teknolojinin hızla geliştiği günümüzde hava trafiğinin en üst düzeyde emniyetli şekilde idare edilmesinin her geçen gün daha da önem kazandığı belirtildi.

Yüksek ivmeli trafik artışını geçen yıl da sürdüren Türkiye'nin, Avrupa’da hava trafiğine en fazla katkı sağlayan ülke olduğu vurgulanan raporda, 2015'te Türk hava sahasında 1 milyon 800 binden fazla hava trafiğine hizmet verildiği kaydedildi.

Türkiye'nin, hava seyrüseferine yönelik gerek ulusal gerekse uluslararası bazda iş birliği çalışmalarını aktif olarak yürüttüğü ifade edilen raporda, Türkiye'nin hava seyrüsefer alanında Avrupa’nın en büyük 6. ekonomisine sahip olduğuna işaret edildi.

DHMİ’nin gerek altyapı gerekse üstyapıya yönelik yeni yatırımlar yapmaya devam ettiğine dikkati çekilen raporda, 2015'te hava seyrüseferine ilişkin milli maliyetlere bağlı ülke gelirlerinin 1 milyar 132 milyon lira ile rekor seviyeye yükseldiği bildirildi. Hava seyrüsefer hizmetlerinden alınan ücretlerden elde edilen bu mali kaynağın EUROCONTROL’den tahsil edilerek, ülke ekonomisine kazandırıldığına yer verilen raporda, 5 yıllık program kapsamında 2021 hedefinin 3 milyar 263 milyon liralık hava seyrüsefer ekonomisi olarak öngörüldüğü ifade edildi.

Raporda, DHMİ'nin, 2003'ten bu yana emniyet yönetim sistemini, 2005'ten bu yana da hava seyrüsefer hizmetlerinde kalite yönetim sistemini uyguladığı, çevre dostu hizmet anlayışının öncelikleri arasında yer aldığına işaret edilerek, şu değerlendirmede bulunuldu:

"2015 yılında trafikteki bu olağanüstü artışa rağmen ülkemiz, havacılık camiasında hizmet kalitesinden asla ödün vermeyerek, herhangi bir kısıtlama ya da regülasyon uygulamamış, aksine, artan iş yüküne rağmen hizmet kalitesini en üst seviyede tutarak hava trafik kontrol hizmetlerini sürdürmüştür. Atatürk Havalimanı’nın kapasitesinin artırılmasına yönelik projeler ve çalışmalar sürdürülürken, dünyanın en büyük havalimanı unvanına sahip olacak İstanbul Yeni Havalimanı 2018'de işletime geçecek ve 150 milyon yolcuya hizmet sunulacak."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim