• BIST 10104.85
  • Altın 3180.65
  • Dolar 35.6718
  • Euro 37.4624
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 3 °C

BTK'dan A'dan Z'ye 4,5G

BTK'dan A'dan Z'ye 4,5G
BTK, 1 Nisan'da uygulamaya girecek 4,5G teknolojisi ile ilgili bilinmeyenleri anlatmak, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla kitapçık hazırladı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 1 Nisan'da uygulamaya girecek 4,5G teknolojisi ile ilgili bilinmeyenleri anlatmak, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla "4,5G Teknolojisi, Ülkemize Sağlayacağı Faydalar ve Getireceği Yenilikler ile Sıkça Sorulan Sorular" konulu kitapçık hazırladı.

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan'ın talimatıyla hazırlanan kitapçıkta, 4,5G teknolojisine ilişkin tüketicilerin merak ettiği soruların yanıtlarına yer verildi.

"4,5G nedir?, 3G ve 4,5G teknoloji arasındaki farklar nedir? 4,5G yetkilendirilmesi ile ne sağlanmıştır?, 4,5G’den nasıl yararlanırım?" gibi başlıklar yer alan kitapçıkta, söz konusu teknolojinin, Türkiye'ye sağlayacağı faydalar ve getireceği yenilikler anlatıldı.

3G'ye göre mobil haberleşme hızını 10 kat artıracak 4,5G hizmetinin, yetkilendirilmiş işletmeciler (Avea, Turkcell ve Vodafone) tarafından 1 Nisan'dan itibaren abonelere sunulmaya başlanacağı hatırlatılan kitapçıkta, işletmecilerin, teknoloji kullanımında esneklik sağlanan 4,5G yetkilendirmesiyle dünya ile eşzamanlı 5G de dahil yeni teknolojileri hizmete sunmalarına imkan sağlandığı belirtildi.

4,5G'nin getireceği yenilikler

Kitapçıkta 4,5G'nin getireceği yenilikler şöyle sıralandı:

- İşletmecilerin sahip oldukları frekansın 183,8 MHz’den 549,2 MHz’e kadar çıkmasıyla mobil internet hızı, hem veri indirme hem de veri gönderme yönünde en az 10 kat artacak

- Daha net video görüşmeleri sağlanacak

- Kapsama alanından kaynaklanan sorunlar azalacak

- Sosyal medyada çok daha hızlı paylaşım yapılabilecek

- Yüksek hızda ve kesintisiz bağlantı sağlanacağı için makineler arası iletişim (M2M), nesnelerin interneti (IoT), bulut bilişim, internet protokolü ile TV, akıllı şehirler, uzaktan kontrol edilecek robot teknolojisinin tele ameliyatlarda kullanımı gibi birtakım konularda gelişmeler sağlanacak, böylece yaşam kalitesi yükselecek

- Belgelere her yerden, her cihazdan, her an erişebilecek

- Akıllı ev sistemleri yaygınlaşacak ve akıllı şehirler kurulabilecek

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim