• BIST 9977.94
  • Altın 3091.272
  • Dolar 35.4118
  • Euro 36.3931
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 6 °C

Boeing'den Lion Air açıklaması

Boeing'den Lion Air açıklaması
Boeing, Endonezya Ulusal Taşımacılık Güvenliği Komitesi (KNKT) tarafından Lion Air'in 610 sefer sayılı uçuşuna ilişkin bugün duyurulan nihai soruşturma raporuyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada: Boeing Başkan ve CEO'su Dennis Muilenburg "Boeing ailesinin üyesi olan herkesin adına bu kazalarda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve sevenlerine tekrar en içten taziyelerimi sunuyorum. Lion Air kazasında hayatını kaybedenlerin yasını tutuyor ve Lion Air ailesinin acılarını içtenlikle paylaşıyoruz. Kazalar hepimizi çok derinden etkiledi ve yaşananları hiçbir zaman unutmayacağız" dedi.

"KNKT'nin güvenlik tavsiyelerini dikkatle ele alıyoruz; bu kazada meydana gelen uçuş kontrol sorunlarının bir daha asla tekrarlanmaması için 737 MAX'ın güvenliğini en üst düzeye taşımaya yönelik gerekli tüm önlemleri alıyoruz. Uçuş güvenliği Boeing ailesinin üyesi olan herkes için en önemli değerdir; yolcuların, müşterilerimizin ve uçaklarımızdaki personelin güvenliği daima ilk önceliğimizdir. Lion Air ile köklü ortaklığımıza çok değer veriyoruz ve gelecekte de birlikte çalışmaya devam etmeyi ümit ediyoruz."

"BOEİNG 737 MAX" TİPİ UÇAKLARIN OPERASYONLARI GEÇİCİ OLARAK DURDURULMUŞTU

Endonezya'da Lion Hava Yollarına ait "JT 610" sefer sayılı Boeing 737 Max 8 tipi uçak, 29 Ekim 2018'de, Cakarta'dan Sumatra Adası'ndaki Pangkal Pinang şehrine gitmek üzere havalandıktan kısa bir süre sonra denize çakılmıştı. 189 kişinin yaşamını yitirdiği kaza, bu tip uçakların ilk kazası olarak tarihe geçmişti.

Etiyopya Hava Yollarına ait Boeing 737 Max 8 tipi yolcu uçağı da, 10 Mart 2019'da Addis Ababa'dan Kenya'nın başkenti Nairobi'ye gitmek için havalandıktan kısa süre sonra düşmüş, uçaktaki 157 kişi hayatını kaybetmişti.

Etiyopya'daki kazanın ardından Türkiye, Çin, Etiyopya, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya'nın da aralarında bulunduğu birçok ülke "Boeing 737 Max" tipi uçakların operasyonlarını geçici olarak durdurmuş ve hava sahalarını bu uçuşlara kapatmıştı.

Her iki kazada da 737 Max tipi uçaklarda, hücum acısı sensörleri arasındaki veri uyuşmazlığının "Manevra Karakteristiği Takviye Sistemi" (MCAS) adı verilen kontrol sisteminin otomatik pilotu devreye sokmasının etkili olduğu belirtilmişti.

Yetkililer, iki kazaya da, dış sensörlerden yanlış veri alarak uçağın burnunu sürekli aşağıya iten ve pilotların kontrolü kaybetmesine neden olan MCAS sisteminin sebep olduğunu açıklamıştı.

Mart ayından beri uçuşların durdurulması üzerine Boeing, 737 Max tipi uçakların hücum acısı sensörlerinin MCAS yazılımına yanlış veri sağlaması durumunda, ek güvenlik katmanları sağlayacak bir güncelleme yapacağını duyurmuştu.

Firma ayrıca temmuzda yaptığı açıklamada, Endonezya ve Etiyopya'da yaşanan 737 Max 8 kazaları kurbanlarının ailelerine ve yakınlarına 100 milyon dolarlık yardım yapılacağını duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim