Türk Telekom CEO Dr. Paul Doany, Türkiye Bilişim Derneği'nin Bilişim ve Demokrasi temalı 33. Ulusal Bilişim Kurultayı'na katılan Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimi sırasındaki destekleri için Türk Telekom'a Bilişim ve Demokrasi ödülü verdi.
Türk Telekom CEO Dr. Paul Doany ise ödülü aldıktan sonra şunları söyledi; ‘’Türkiye'nin iletişim omurgasını oluşturan Türk Telekom, darbe girişimi sırasında ve sonrasında hayati bir sorumluluk üstlendi. Başbakanlığımız tarafından başlatılan 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası kapsamında hem çalışanlarımız hem de şirketimiz şehit ailelerinin yanında yer aldı. Türkiye Bilişim Derneği tarafından verilen bu ödülü 81 ilde çalışan 33 bine yakın Türk Telekom çalışanı ve darbe girişimi gecesi hayatını kaybeden Türk Telekom şehidimiz adına alıyorum.’’
Başbakan Binali Yıldırım, Sheraton Oteli'nde düzenlenen Türkiye Bilişim Derneği (TBD) 33. Ulusal Bilişim Kurultayı'nda yaptığı konuşmada 2017'nin bilişimde gelişim yılı olacağından söz ederek; ''Çok kısa süre önce veri merkezlerinin kurulması ve teşvik edilmesine dair doğu ve güneydoğuda cazibe merkezlerinin oluşturulmasına yönelik bunu da dahil ettik. Veri merkezi kurmak için olabilecek her türlü desteği verdik. Yer temininden, enerji, vergi, çalışanlar her ne varsa. Parasal destek kurumda ve işletimde. Geriye babayiğitler kalıyor. Gelip kuracaklar, çalıştıracaklar ve verilerimizi içeride tutacağız. Bunu yaptığınızda dünyanın en bilinen içerik sağlayıcıları da oraya gelecek. Bunların ürettiği verileri kullananların ideolojik problemleri var. Veri elimizin altında olunca bilişim yoluyla ülkemizi tehditlerde inisiyatif bizde olacak. 2017'de bilişimde gelişim yılı olarak buradan ilan ediyorum. Çünkü biz hep şunu söyledik, gelecek bilişimle gelecek.' dedi.
BUGÜN HER 100 EVDEN 56'SINDA İNTERNET VAR AMA YETMEZ
Hür 100 evden 56 evde internet kullanımı var. Fakat yetmez. Bilişimde internetin kullanıldığı alanları düşününce bunlar çok yetersiz. Bilişimde kullanabileceğiniz alan düşünebildiğiniz kadar büyük bir küre düşünün. Hayalinizin uzandığı kadar bir küre düşünün. Gidebileceğiniz yer o kürenin dışındaki bir nokta. Bu sonsuzun bir anlamda sınırlandırılmış tarifidir. Hakikaten bilişimde bir ucu açık çok geniş bur kullanım alanımız var. Bu sektör falan değil, bu bir yaşam tarzıdır. Bugün siber güvenlik meselesi milli güvenliğe dönüşmüştür. Kamunet oluşturuldu. Hiç değilse kritik altyapıları kullanan kamu kuruluşlarının iletişimlerini bu şekilde yapacaklar. Bundan sonrası veri merkezleri, internet değişim noktaları ve hepsinden önemlisi bilişimde yerlilik ve millilik... Bunun için herşeyimiz var arkadaşlar. Yeterli insan kaynağımız da var, yeterli tecrübemiz de var.