• BIST 10105.37
  • Altın 3158.338
  • Dolar 35.6372
  • Euro 37.1815
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara 3 °C

Asus Tinker Board tanıtıldı!

Asus Tinker Board tanıtıldı!
Asus Tinker Board, güçlü donanımı ile Raspberry Pi'nin karşısına çıkıyor. İşte, şirketin Raspberry Pi katili olmasını hedeflediği ürünün tüm detayları.

Asus, Tinker Board adını verdiği ürünüyle Raspberry Pi karşısında ciddi bir alternatif olmak hedefinde. İşte, Asus 90MB0QY1-M0EAY0 Tinker Board teknik özellikleri.

Asus Tinker Board teknik özellikleri

Asus Tinker Board form faktörü, port ve GPIO yerleşimi ile Raspberry Pi ile oldukça benzeşse de güç anlamında öne çıkıyor. Şirket, Raspberry Pi’nin uzun zamandır piyasada olduğunu ve kendilerinin kullanıcıların seçimlerini daha fazla seçenekle genişletmek istediklerini ifade ediyor.

4K desteği, daha yüksek çipset performansı, daha hızlı Ethernet erişimi, bellek boyutlarında esneklik Asus Tinker Board’u farklı kulan özellikleri arasında. Asus, Tinker Board’un yeteneklerinin, en yeni Raspberry Pi revizyonunun bile altından kalkamayacağı projeleri gerçeğe dönüştürebileceğini söyleyecek kadar iddialı.

Dört çekirdekli 1.8 GHz hızında Cortex-A17 işlemci, ARM Mali-T764 GPU, çift kanal LPDDR3 2 GB bellek, micro SD kart slotu, 4K H.264 destekli HDMI, RTL HD codec, 3.5mm ses girişi, GB LAN, 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 + EDR, Debian/KODI desteği, 40 pinli başlıklar, 2 pinli iletişim noktaları, dört adet USB 2.0 portu, 5V/2A güç bağlantısı ürünün başlıca özellikleri arasında. Tüm detayları ise aşağıdaki tabloda görebilirsiniz.

Asus Tinker Board 1080p HDMI çıkışı ile boştayken sadece 2.25W güç harcıyor. HDMI bağlantısı yokken ise bu değer 2W’a düşüyor. Kartın harcadığı maksimum güç ise 5W olarak belirtiliyor. Asus Tinker Board’un GeekBench’te aldığı puanın 3925, Raspberry Pi 3 Model B’nin aldığı puanın ise 2092 olduğunu da not olarak düşelim. Öte yandan Asus’un donanım anlamındaki daha güçlü özelliklere sahip olması bu puanda etkili.

Asus ileride daha geniş işletim sistemi sunmak üzere çalıştığı Tinker Board’u yurtdışında yaklaşık 68 dolarlık fiyatla satışa sunmuş durumda. Bu anlamda ürün, rakip olmaya çalıştığı Raspberry Pi 3’ten pahalı olmasıyla projesi için daha fazla güç gerekenler tarafından tercih edilecek gibi gözüküyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim