iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri ilk tanıtıldığında çok büyük bir heyecan yaratmayı başaramadılar. Zira önceki modelle kıyaslandığında çok büyük bir yenilik getirmiyorlardı. Sadece işlemci yenilendi, kaldı ki önceki model de yeterince hızlı bir işlemciye sahipti. Buna karşın klasik 3,5 mm kulaklık girişinin kaldırılması çoğu kullanıcının pek te hoşuna gitmedi.
Bu yüzden iPhone fanatikleri bir sonraki modeli heyecanla bekliyor. Yeni iPhone modellerinin sahip olacak yeniliklerle ilgili ilk dedikodular çıkmaya başladı. iPhone 8’de yeni bir işlemci (muhtemelen A11) kullanılması kesin gibi.
Ayrıca cihaz görsel olarak da esaslı bir şekilde elden geçirilebilir. Arka ve ön tarafta metal çerçeve içinde cam yüzey kullanılması bekleniyor. Ayrıca LCD yerine OLED ekran kullanılması daha yüksek ihtimal.
Bunların dışında asıl heyecan verici gelişme şarj teknolojisinde olacak. iPhone 8 (Plus) kablosuz şarj teknolojisiyle gelebilir. Apple, burada genelde öncü bir firma değil, zira kablosuz şarjın yerleşmesi için yeterince deneme yapıldı. Mobil telefonların kompakt kasaları nedeniyle bu şarj teknolojisi için çoğunlukla yeterli yer kalmıyor.
Apple da bu sorunun üstesinden gelebilmek için Energous gibi uzmanlarla birlikte çalışıyor ve yepyeni yollar denemek istiyor. Energous, 2015’teki CES’te WattUp adında RF tabanlı bir kablosuz şarj teknolojisini tanıtmıştı. Anakarta entegre edilmiş bir yonga burada bir baz istasyonuna bağlantı kurarak, kablosuz bir şekilde dört ila beş metre mesafeden kablosuz şarj gerçekleştirebilmişti.