Fuarın en gözde uçağı olan VIP jeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici ve havayolu şirketlerinin genel müdürleri ziyaret ederek Onur Air Teknik yetkililerinden uçağın özellikleriyle ilgili bilgi aldı.
Uçağın içinde 6 kilogram altın kullanıldı
132 koltuk kapasiteli Airbus A319 tipi yolcu uçağından 15 koltuklu VIP jete dönüştürülen uçakta ayrıca oturma odası, çalışma odası, yatak odası ve banyo bulunuyor.
Kabin içindeki aksesuarların kaplamaları için toplam 6 kilogram altın kullanılan VIP jet, adı gizli tutulan bir Suudi iş insanına ait.
Uçak bakımların ülkeye döviz katkısı yılda 35 milyon dolar
29 Nisan gününe kadar fuarda sergilenmeye devam edecek altın kaplama VIP jetin bakımlarını gerçekleştiren Onur Air Teknik’i bünyesinde bulunduran Onur Air’in Genel Müdürü Teoman Tosun, “Uçak bakım hizmetiyle yılda 15 milyon doların Türkiye’de kalması sağlanırken, yabancı havayollarının bakımlarını gerçekleştirerek de ülkemize yılda 20 milyon dolara yakın döviz girdisi sağlıyoruz. 500 kişilik uçak bakım personeline sahip Onur Air Teknik böylece birçok Türk mühendise ve bakım teknisyenine de istihdam olanağı yaratıyor” diye konuştu.
Onur Air Teknik Satış ve Pazarlama Müdürü Engin Atay 2011 yılından itibaren Onur Air uçaklarının yanı sıra diğer Türk şirketlere de hizmet vermeye başladığını söyleyerek “Rusya, Yunanistan, Bulgaristan, Litvanya, Pakistan, İran ve Irak ülkelerinden toplam 57 havayoluna A ve C Bakım hizmeti veriyoruz. Onur Air Teknik geçtiğimiz yıl itibariyle de uçak bakım endüstrisinin en üst segmenti olarak kabul edilen özel jetlere de bakım hizmet vermeye başladı” diye konuştu.